Mladi Splita kupuju vrijedni uređaj za KBC Split

Iako je vrijeme darivanja praktički tek završilo te dolazi onaj „najdosadniji“ period u godini, vrijeme humanosti zapravo nikad ne bi trebalo prestati. Na tom tragu su i mladi Rotarijanci iz Rotaract kluba Split, koji su došli na ideju da po prvi puta u svom gradu organiziraju gala večeru za mlade i to  – humanitarnog karaktera. #RotaractGala, kako se sam događaj zove, održati će se 25. Siječnja u restoranu Gusar.

Naime, Rotaract klub Split ima svoju dugu tradiciju djelovanja od gotovo 20 godina, te je svojim raznim projektima i aktivnostima pomogao mnoge potrebite u našem gradu, kao i diljem Hrvatske, radio na edukacijama i prevencijama te sudjelovao u brojnim državnim i inozemnim konferencijama s ciljem promicanja duha Rotarijanstva i služenja svojoj lokalnoj zajednici.

  • Upravo  u tom duhu, služenja i pomaganja onima koji su u potrebi, po prvi put organiziramo ovakvu vrstu događaja s ciljem kupnje vrijednog uređaja za elektrokirurgiju, koji se koristi u operacijskim zahvatima odstranjenja kožnih tumora te uređenja Odjela za maksilofacijalnu kirurgiju u splitskom KBC-u. Želja nam je pokazati da mladi mogu biti i jesu nositelji svjetla u našem društvu, te da će oni, prvenstveno svojim vlastitim doprinosom, ostaviti nešto vrijedno za svoju lokalnu zajednicu!“ – poručili su iz Rotaract kluba Split.

Toliko su „zapeli“ u svojoj namjeri da je to prepoznala čak i Predsjednica Republike Hrvatske, gđa. Kolinda Grabar Kitarović, pod čijim se pokroviteljstvom ovaj projekt održava krajem siječnja.

U tom svečanom tonu naći će se mjesta za preko stotinjak mladih, koji će se zabavljati uz sjajan gastronomski, glazbeno-zabavni program, bogatu lutriju i goste iznenađenja. Važno je napomenuti, obzirom da je #RotaractGala večera rezervirana samo za mlade, svi oni koji drugi koji žele pomoći i podržati mlade u njihovom nastojanju, mogu to učiniti uplatom donacija i do 25.01.2019. godine.

 

Za više detalja i informacija o samom događaju pratite putem službenog eventa na Facebooku -> https://goo.gl/fFKBmB

 

Posebni žiro račun humanitarne akcije: HR41 2340 0091 5109 76154.