Odabrao Time Out: Split među 10 najboljih europskih destinacija

Svjetski poznati Time Out odabrao je 10 europskih destinacija koje preporučuju posjetiti tijekom ove godine.

"Split više nije samo tranzitno mjesto za odlazak na otoke Brač, Hvar i Vis. Danas je de facto glavni grad Dalmacije, sagrađen na još uvijek živoj rimskoj ruševini, ima sve što možete poželjeti na odmoru, i još ekstra. Mnoštvo novih hotela s 4 i 5 zvjezdica, galerije ispunjene radovima Ivana Meštrovića, najpoznatijeg hrvatskog kipara, i najbolji „pub crawl“ na Jadranskoj obali – da ne zaboravimo spomenuti zabave na plažama i veliki međunarodni festival elektronske glazbe – čine ga savršenim za ljetni odmor.

Ali Split je odličan i za vikend odmor tijekom cijele godine, dijelom zahvaljujući najnovijem fenomenu novootvorenih visokokvalitetnih bistro-restorana. Mjesta poput Uja, NoStress-a i Bokerije, čine dio ovog novog kulinarskog vala koji koristi samo najbolje, svježe i organske namirnice proizvedene u regiji, uz bogatstvo Jadrana. I, za razliku od glamuroznijeg Dubrovnika, Spit je neusporedivo cjenovno pristupačniji", tvrdi David Plant, voditelj izdanja Time Out Croatia.

Evo što ih je nagnulo na ovaj popis:
"Posjetitelji koji dođu u Europu prelaze granice bez zaustavljanja i služe se najjeftinijim međunarodnim letovima na svijetu. I zbog svega toga, kontinent na kojem se najviše putuje na svijetu uspijeva zadržati skrivene neke zakutke. Pariz i Barcelona su prekrasni, ali za dobiti osjećaj „skrivene Europe“ (kako je nazivamo), predlažemo da pođete na mjesta gdje se spajaju ljepota, šarm i nude taman dovoljno prostora za disanje. I, uz to što su već odlična mjesta za odmor, svaki od ovih gradova nudi iskustva koja su tipično europska. Prava, autentična, lokalna Europa: iskusite je u 2015. – dok još uvijek možete."

Upravo u tom prestižnom društvu našao se i Split.