Popunjava se rupa

Nakon dugogodišnjeg odgađanja početka gradnje, Dal-koning konačno kreće sa realizacijom svog dvodjelnog stambeno-poslovnog objekta na Dražancu. Manji, zapadni objekt se nalazi na višoj koti, unutar trokutaste parcele omeđene Ulicom Dražanac i Marasovićevom, dok je istočni smješten između Ul. Dražanac i Trumbićeve obale, preko puta hotela Ambasador.

U sklopu objekta planirana je i garaža, koja će, nadamo se, doprinjeti rasterećenju okolnih ulica od parkiranih automobila. Trenutno se radi na izmještanju vodovodnih i električnih instalacija i na snazi je posebna prometna regulacija.

Iako se radi o relativno uobičajenom tipu novogradnje, koji vizualno ne nudi ništa osobito novo na splitskoj arhitektonskoj sceni, ovaj projekt ima mnogo veće urbanističko značenje. Naime, gradnjom petoetažnog istočnog objekta, konačno se popunjava uočljiva "rupa" koja se nalazi unutar dugog niza blokova zgrada. Isti kreće još od Dioklecijanove palače, preko zgrada na zapadu Rive, Prokurativa, palače Dešković, Sv. Frane, blokova uz Matejušku, zgrada preko puta hotela Ambasador, hotela Marjan, pa sve do zgrada socijalnog i Banovine, na samom dnu Branimirove obale. Time se konačno zaokružuje jedna velika cjelina i niz započet prije više od 1700 godina.