Predavanje: Što kaže sociologija o javnom gradskom prijevozu?

Neformalna grupa sociologa „Imaginacija – splitsko društvo sociologa“ u suradnji s Klubom mladih Split organizira seriju tematskih predavanja „Mala škola sociologije“, koja se održavaju jednom mjesečno.

Nakon izvrsno posjećenog prvog predavanja, na kojem su se posjetitelji upoznali s glavnim sociološkim načelima i načinima rada, na redu je drugo predavanje, na kojem će biti riječi o sociološkom poimanju javnog gradskog prijevoza.

Predavanje će održati  Vicko Tomić, magistar sociologije, koji će na primjeru javnog gradskog prijevoza nastojati približiti publici različite načine i metode socioloških istraživanja svakodnevnog života. U sklopu predavanja predstavit će se rezultati istraživanja javnog gradskog prijevoza, čiji je cilj bio utvrditi, razumjeti i usporediti aspekte ponašanja putnika, vozača i kontrolora karata, odrediti različite tipove putnika te analizirati infrastrukturu u dva najveća hrvatska grada.

Nakon predavanja svi zainteresirani moći će postaviti pitanja i diskutirati te će se večer nastaviti neformalnim druženjem.

Predavanje će se održati u četvrtak, 26.2., s početkom u 20 h u Klubu mladih Split (Ruđera Boškovića 20/II)!