Predstavljeno četvrto izdanje Shift konferencije

Službeno je predstavljeno ovogodišnje, četvrto izdanje Shift konferencije koja je prethodnim izdanjima potvrdila svoju poziciju najvećeg startup događaja u jugoistočnoj Europi.

Tijekom dva konferencijska dana, 11. i 12. lipnja, Shift postaje mjesto susreta za IT stručnjake, domaće i strane institucije, predstavnike investicijskih fondova, studente i medije u najljepšem gradu na svijetu. Konferencija će se i ove godine održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu u kojem se očekuje više od 1200 posjetitelja, što iz regije, što iz inozemstva.

Dolaze svjetski poznate “face”

Među njima su Thomas Preston-Werner, najpoznatiji po ulozi suosnivača GitHub-a, najpopularnijeg open source alata za developere na svijetu!

Jedan od osnivača Reddita (kojeg mnogi nazivaju početnom stranicom Interneta i jedna je od 25 najposjećenijih web stranica na svijetu) te suosnivač servisa Hipmunk, Steve Huffman, jedan je od govornika Shifta koji polako ali sigurno postaje “it” mjestom za startupe.  
Popisu govornika pridružio se i Marcus Segal koji je posljednjih šest i pol godina zanat brusio u najvećoj tvrtki koja proizvodi igre za društvene mreže, Zynga-i, a odnedavno je član Dublin Summita. U Split dolazi i Amy Cosper, glavna urednica magazina Entrepreneur koja je po izboru časopisa Fast Company proglašena jednom od 25 najpametnijih žena na Twitteru.

Tu je još i Mike Butcher, jedan od urednika TechCruncha, medija koji se smatra najrelevantnijim po pitanju vijesti iz svijeta informacijskih tehnologija, ali i Stan Schroeder, europski urednik nezavisnog news portala Mashable.com

Predstavnici najpoznatijih akceleratora na Shiftu!

Iako nisu željeli govoriti o konkretnim imenima, organizatori konferencije natuknuli su kako u Splitu možemo očekivati i predstavnike tri najvažnija startup akceleratora na svijetu: 500 Startupsa, TechStarsa te Y Combinatora.

1200 posjetitelja i 25 tisuća dolara

Tradicionalno, Shift se sastoji od tri dijela, pa tako samoj konferenciji prethode dva natjecanja s ukupnim fondom od 25 tisuća dolara – Shift Hackaton i Shift Shift Challenge - koja su zatvorena za javnost, no pobjednici će prezentirati svoje projekte na samoj konferenciji pred publikom, ali i najpoznatijim startup akceleratorima poput Venrocka i True Venturesa.

Shift Hackaton je natjecanje mladih i talentiranih programera koji su dovoljno odvažni da prihvate izazov razvijanja potpuno nove aplikacije u samo 24 sata. Timovi kandidata moći će se prijaviti putem službene stranice konferencije, a odabrani će naposljetku dobiti priliku natjecanja za velikodušan nagradni fond.

Shift Challenge namijenjen je mladim poduzetnicima koji pripremaju svoje već pripremljene projekte za prezentaciju pred publikom i investitorima, a oni timovi koji najbolje demonstriraju usvojeno znanje dobit će priliku tijekom konferencije sa svojim prezentacijama izići pred publiku, medije i investicijske fondove te se boriti za nagrade velike novčane vrijednosti.

Kulminacija cijelog događaja održat će se 11. i 12. lipnja u Hrvatskom narodnom kazalištu kada će više od 1200 posjetitelja svjedočiti predavanjima vrhunskih, mahom inozemnih govornika iz svijeta IT poduzetništva. Ovom prilikom otkrivena su imena prvog seta od ukupno 30 govornika koji će svojim životnim pričama potaknuti posjetitelje da ostvare svoje snove o uspjehu.

Najveći startup događaj u Jugoistočnoj Europi

“Sa potvrđenim govornicima iz svih velikih IT medija, dolaskom najboljih akceleratora te eminentnih foundera nekih od najvažnijih tvrtki današnjice, bez pretjerivanja možemo zaključiti da je Shift uspio u svojoj ideji da postane nezaobilazno odredište svjetske informatičke scene”, naglasio je Ivan Burazin koji je zajedno s Mateom Perakom iz tvrtke Profico i Antoniom Perićem iz Locastica pokrenuo Shift konferenciju koja svojim ovogodišnjim izdanjem potvrđuje status najvećeg startup događaja u jugoistočnoj Europi.