Pridružite se globalnom prosvjedu za klimu

U sklopu globalne učeničke inicijative FridaysForFuture u petak, 20.9.2019. u  Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu održati će  se prosvjed učenika kojim želie apelirati na postojeće probleme koji se tiču zagađenja okoliša i klimatskih promjena te pozvati odgovorne na rješenje istih.

Splitski ogranak prosvjeda održava se 20.9.2019. u 13:00h ispred HNK i ruta je sljedeća: HNK - Marmontova - Zapadna Obala - Banovina - Đardin

 

"Ovaj je prosvjed dio globalnog štrajka i tjedna akcija (od 20. do 27.9.) te je planirano po sadašnjim informacijama 3167 prosvjeda u preko 100 zemalja. 
Cilj prosvjeda je podignuti svijest ljudi o problemu globalne klimatske krize, koja već sada predstavlja veliku opasnost, te pozvati Vladu RH da "izvadi glavu iz pijeska" i počne djelovati. Resursa poput čiste vode, zraka i hrane sve je manje, a nas je sve više. Sve vremenske katastrofe koje su se događale u protekloj godini nisu se dogodile slučajno, već su većinom rezultat našeg razornog djelovanja na prirodu. Stvari će biti samo još gore ako nastavimo ovako. Svaki pojedinac mora se mijenjati kako bismo ostvarili neki uspjeh i ne izbrisali čovječanstvo s lica Zemlje. Cilj je da i vladajući to shvate te da poduzmu zakonske mjere koje će štititi ljude i Zemlju odnosno uvesti promjene koje će imati pozitivan učinak."- poručuju organizatori.  

Više informacija pratite na službenoj Facebook stranici.

 

FOTO: Ivan Šejić