Psihologinja odgovara na pitanje: Škola za život ili život za školu?

U sklopu ciklusa psiholoških predavanja o roditeljstvu i osobnom razvoju, koje zajednički organiziraju Klub mladih Split i izdavačka kuća Harfa, psihologinja Marina Bakota govorit će, između ostalog, o prilagodbi djeteta na školu, razvoju dječje motivacije, korištenju digitalnih medija i novoj obrazovnoj reformi

U posljednje vrijeme sve više pričamo o pojmu cjeloživotnog obrazovanja. Koncept je to koji obrazovanje promatra kao proces koji traje čitavog života. S druge strane, današnji đaci, kao i njihovi prethodnici generacijama prije, i dalje jedva čekaju da se oglasi zadnje školsko zvono. Što onda radimo krivo? U čemu griješimo kao roditelji? Kao stručnjaci u odgoju i obrazovanju? Kao društvo?

U sklopu ciklusa psiholoških predavanja o roditeljstvu i osobnom razvoju, nazvanog “HARFIN PSIHO KLUB”, koji zajednički organiziraju Klub mladih Split i izdavačka kuća Harfa, psihologinja Marina Bakota održat će predavanje “Škola za život ili život za školu?”, u kojem će govoriti o prilagodbi djeteta na školu, o važnosti stvaranja poticajnog okruženja s ciljem razvijanja radnih navika. Pričat će o razvoju dječje motivacije, a dotaknut će se i suvremenih distraktora, ponajviše digitalnih medija.

Bakota će govoriti i o novoj obrazovnoj reformi, koja je ove školske godine službeno krenula u našim školama.

Predavanje će se održati 24.10. s početkom u 19 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu (Sjeverni toranj, 2. kat, multimedijalna dvorana), a namijenjeno je roditeljima, prosvjetnim djelatnicima, studentima i svim zainteresiranima.

Posebna zanimljivost je što su organizatori ovom prigodom publici pripremili Harfine knjige po posebno sniženim cijenama!

Ulaz je besplatan, a prijave su obvezne ovdje: https://docs.google.com/forms/d/1H5zYvDrBum8cHxw0CjANlw1VmyPDXV57jJb8frYQTwY/edit

Više detalja moguće je pronaći na https://klubmladihsplit.hr/48396-2/ i na Facebook stranici Kluba mladih Split.