Škola osnova programiranja 2018

Splitska DUMP Udruga mladih programera organizira desetu Školu osnova programiranja, besplatni ciklus predavanja i radionica koji počinje 13. listopada, a održavat će se subotom i nedjeljom popodne na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Predavači će sve zainteresirane uvesti u svijet programiranja, koristeći jedan od najpopularnijih programskih jezika C#.

S početkom nove školske i akademske godine, vrijeme je da se opet okrenemo stjecanju novih znanja i vještina. Sada je već desetu godinu za redom početak jeseni u znaku Škole osnova programiranja, ciklusu predavanja koji u subotu, 13. listopada u 17 sati počinje na splitskom FESB-u. U organizaciji DUMP Udruge mladih programera, svi zainteresirani već tradicionalno na besplatnim predavanjima i radionicama mogu naučiti osnove jedne od najtraženijih vještina na svijetu, programiranja.

Razlog zašto su programeri traženi je jednostavan - tehnologija napreduje, sve je više tehnoloških tvrtki koje svakodnevno otvaraju nova radna mjesta, pa njih netko treba i popuniti; isto možemo primijetiti i u gradu pod Marjanom. Konkurencija tvrtki je velika pa tako radni uvjeti nikada nisu bili bolji: radno vrijeme je fleksibilno, može se raditi i van ureda, projekti su međunarodni, a ni putovanja nisu stran pojam. Za napraviti prvi korak u svijetu programiranja potrebni su samo volja za učenjem i pristup računalu.

Upravo vam Škola osnova programiranja može biti odskočna daska za svijet IT-ja. Dumpovci su vam pripremili zanimljive primjere iz stvarnog života i jednostavne zadatke kojima će vas kroz četiri besplatna predavanja i radionice naučiti osnove programiranja u jednom od najpopularnijih programskih jezika, C#-u (C sharpu). Predavanja mogu pratiti svi, neovisno o predznanju, obrazovanju i dobi, a prijave nisu potrebne.

Škola osnova programiranja započinje u subotu 13.10., u 17 sati u amfiteatru A100 na FESB-u, a trajat će četiri vikenda. Informacije o ostalim aktivnostima Udruge, kao i detaljnije informacije vezane za ciklus, mogu se pronaći na web (www.dump.hr) ili Facebook stranici Udruge.