Svi za Dragicu

Humanitarna akcija za legendarnu rukometašicu Dragicu Palaversi Mijač, koja je boluje od zloćudne bolesti, držat će se 14. lipnja u velikoj dvorani na Gripama, a zamišljena je kao glazbeno - sportski spektakl.

Program se sastoji od nogometne utakmice u kojoj će nastupiti zvijezde hrvatskog nogometa. Brojna imena su se uključila u ovu akciju, pa će tako u njoj sudjelovati: Rapaić, Gabrić,Miše , Pralija, Andrijašević,Šokota , Vukas, Vlaović, Mornar, Marić, Živković, Balaban, Mujčin, Računica, Bišćan, Šimić, Robert Kovač i brojni drugi.

Nakon toga slijedi glazbeni dio manifestacije, a zatim će u slijediti utakmica zlatnih rukometnih olimpijaca u kojoj će nastupiti imena poput Balića, Metličića, Šprema, Džombe, Valčića, Jerkovića, Kelentrića, Dominikovića,Čavara , Špoljarića, Zrnića, Sulića, Načinovića, Smajlagića,Loserta , Frankovića, Kaleba...

Dragica Palaversa Mijač je jedna od najvećih hrvatskih rukometašica. Cijelu karijeru provela je igrajući za splitsku Nadu, klub koji je nekoliko puta mijenjao ime (Dalmanada, Dalma). Rukometom se bavila čak 19 godina i pri tom osvojila zlatno odličje za rukometnu reprezentaciju Jugoslavije na Svjetskom prvenstvu 1973. godine, srebrno odličje 1971. godine, a sudjelovala je na još dva SP-a (1975.,1978.) na kojima je osvojila četvrto i peto mjesto. Igrala je na Mediteranskim igrama koje su 1979. godine održane u Splitu i tu je također osvojila zlato.

Najveći klupski uspjeh postigla je 1984. godine sa splitskom Dalmom osvojivši Kup pobjednica kupova.


Ulaznice  po cijeni od 20 kn možete kupiti na štandu u City Centru one od 9-22h, kafićima Baoli (Gripe), Oli(St3), Versi(Bačvice), F-caffe(Riva) i Kaskade (Meje) te na sam dan akcije ispred dvorane na Gripama.