U Splitu se održava 10. Tjedan psihologije

U Hrvatskoj se od 20. do 26. veljače održava jubilarni 10. Tjedan psihologije. Društvo psihologa Split pripremilo je brojna predavanja, radionice i tribine kako u Splitu tako i u drugim gradovima Splitsko-dalmatinske županije. Krovna tema tjedna je “moć psihologije”. Nositelji svih aktivnosti su psiholozi, radni angažman je u potpunosti volonterski te su sva događanja besplatna. 

Kroz krovnu temu cilj je pokazati zajednici u kojoj živimo i radimo što sve psihologinje i psiholozi u Hrvatskoj znaju i mogu. Njena moć je upravo u širokoj primjeni tj. u prevenciji i zaštiti psihološkog zdravlja građana. Neka od pitanja na koja će nam u Tjednu psihologije dgovoriti priznati hrvatski psiholozi su: koliko je važno samopouzdanje u sportu, strah od ispitivanja, asertivnost i td.

Krovno događanje ovogodišnjeg Tjedna psihologije predviđeno je u srijedu 22. veljače u 18h prezentacijom vodiča “Dome slatki dome” u Gradskoj knjižnici Marka Marulića. Riječ je o prvoj publikaciji koju izdaje Društvo psihologa u Splitu. Publikacija je namijenjena potencijalnim korisnicima domova za starije, njihovim obiteljima i domskom osoblju. Vodič će prezentirati autorica psihologinja Ana Drnasin, prof. Mirjana Nazor i Nelija Rudolfi –predsjednica Društva psihologa u Splitu. Na samoj prezentaciji biti će dostupni besplatni primjerci vodiča.

Ove godine po prvi puta će se ista aktivnosti odvijati u svim županijskim psihološkim društvima i to kroz akciju “Mjerenje raspoloženja”. Riječ je o kratkom upitniku putem kojeg se mjeri trenutno raspoloženje, a pojedinačni rezultati su odmah dostupni. Nakon završetka tjedna psihologije, prikupit će se podaci iz svih hrvatskih gradova, obraditi i rezultate će se prezentirati u medijima. Akcija će se provoditi 25.02.2017. od 11:30 do 12:30 na Splitskoj rivi. Pozivamo građane da nam se pridruže i izmjere svoje trenutno raspoloženje.

Cilj organizacije Tjedna psihologije je prikazati različite mogućnosti pomoću kojih psiholozi mogu pridonijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice. Ujedno se ovim načinom želi približiti psihologiju kao znanost široj javnosti i time razbiti stereotipe o potrebi za psihologom isključivo kod osoba s poremećajem u mentalnom zdravlju. Cilj ovog specijaliziranog tjedna je pokazati svu širinu posla psihologa kroz različite oblike primjene struke u zajednici i kroz rad s potpuno zdravim pojedincima i skupinama.

Detaljan program pogledajte na linku.