Udruga nezaposlenih: Poštujte pravo na rad

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava u utorak, 10. prosinca u 11 sati u prostorijama Europskog pokreta u kuli u Hrvojevoj ulici održat će se skup Udruge nezaposlenih Splitsko-dalmatinske županije, na temu Deklaracije o zaštiti ljudskih prava, odnosno rada kao jednog od temeljnih ljudskih prava.

Kako su najavili iz udruge, ovim skupom žele podsjetiti nadležne institucije i dužnosnike da se više angažiraju oko problema nezaposlenosti.

"Hrvatska i hrvatski građani prvi put Međunarodni dan ljudskih prava obilježavaju kao sastavni dio EU, državno pravne zajednice s najvišim standardima ljudskih prava u povijesti ljudske civilizacije. Nažalost, ljudska prava krše se u svim zemljama Unije, situacija od države do države je drugačija, međutim sve imaju jednu poveznicu - masovno kršenje temeljnog ljudskog prava na rad. Trideset milijuna ljudi u Europi traži posao, 350.000 nezaposlenih u  Hrvatskoj traži posao. Nažalost, tome najvećem problemu u Hrvatskoj i EU ne posvećuje se adekvatan angažman ni politike, ni znanosti, ni gospodarstva", stoji u pozivu Udruge.