Ukupno dosad 963 osobe zaražene koronavirusom

Trenutno je potvrđeno ukupno 963 osobe zaražene koronavirusom, a 73 osobe su ozdravile. Šest osoba preminulo je od koronavirusa. 34 osobe su trenutačno na respiratoru, a jedna dodatno i na ECMO uređaju.

Dosad je obavljeno ukupno 7680 testiranja: 665 u posljednja 24 sata. Pozitivno na koronavirus su 53 liječnika, 6 ljekarnika, 10 stomatologa, 44 medicinske sestre i medicinskih tehničara, 5 djelatnika administrativnog osoblja.

Od 96 novih slučaja zaraze na  području Splitsko-dalmatinske županije 29 osoba pozitivno na koronavirus. Iz Splita 14 osoba, Solina 6 osoba, Dugopolja 3 osobe, Marine, Hrvaca, Dugog Rata, Makarske, Imotskog i Kaštela po jedna osoba. 

Županijski centri 112 dobili su dosad ukupno 3564 dojava o kršenju samoizolacije. Kod 970 osoba utvrđeno je kršenje samoizolacije, o čemu je obaviješten Državni inspektorat.

Od srijede je aktivan i sustav e-propusnica. Od 6. travnja bit će moguće izdavanje samo e-propusnica. Više o e-propusnicama i načinu izdavanja pogledajte OVDJE.

U subotu je Nacionalni stožer donio i nove mjere koje se odnose na radno vrijeme trgovina, ali i Odluku koja jasno propisuje sve epidemiološke te zaštitne mjere kod taxi prijevoznika.



Više informacija potražite na koronavirus.hr