Zelena i plava čistka u subotu

I ove godine grad Split u suradnji s udrugama Žmergo, Most, Codium, Delfin, Bios, Zenta, ronilačkim klubovima P.I.K Mornar, Nautilus, Udrugom dragovoljaca HRM, HVIDR-om Split,  Š.R.D. Saldun-Okrug Gornji, R.E.K. Solin, DVD Kaštel Gomilica, J.K. Labud, J.K. Mornar, te tvrtkama Cian d.o.o. i Čistoća d.o.o. organizira Zelenu i Plavu čistku, koje će se održati u subotu 18.4. 2015. godine s početkom u 9.30 sati.     

Plava čistka je zajednička jednodnevna akcija čišćenja mora, podmorja i priobalja, a dio je regionalnog projekta Let’s do it Mediterranean, u kojem sudjeluju zemlje mediteranskog prstena sa zajedničkim ciljem čistog Mediterana. Let’s do it Mediterranean je regionalna podakcija svjetskog pokreta Let’s do it!

Plava čistka se u Hrvatskoj prvi puta organizirala 2014. godine, a temeljena je na osnovama Zelene čistke, najveće volonterske nacionalne ekološke akcije čišćenja divljih odlagališta otpada. Sudjelovanje velikog broja volontera zalog je za čisti okoliš, ali i poticaj za pokretanje novih akcija i projekata.

Cilj ovih akcija je potaknuti svijest građana o potrebi zaštite okoliša i mora, uz koje i od kojeg živimo.

Zelena čistka će se održati na potezu od uvale Bačvice do uvale Baluni, dok će se Plava čistka održati u akvatoriju splitske luke (mandrač Matejuške i Lučke kapetanije te uvala Baluni)  i u uvalama Poljud i Trstenik. Okupljane volontera je ispred Lučke kapetanije u 9.30 sati.

Pridružite se i Vi u čišćenju našeg okoliša!