11.Ples s Anđelima prvi put na otvorenom

11. po redu Ples s anđelima, jedinstveni srceuključivački disco party za sve osobe s intelektualnim teškoćama, u četvrtak, 21.12. od 16 do 18 sati u Đardinu.

Na prvi dan zime – Ples s anđelima će prvi put biti  na otvorenom, čime se čini još jedan iskorak u procesu inkluzije naših sugrađana. Najkraći dan u godini utoplit će ova fešta ljubavi i učiniti ga i najplesnijim danom zime!

Ovogodišnji party je i službeni dio programa Adventa u Splitu te pozivamo sve ljude dobre volje da nam se s crvenim Djed Božićnjak kapicama pridruže u ovom božićnom izdanju Plesa s anđelima.

Podsjetimo se kako je ovaj inkluzijski party započeo 2008. godine i već prve godine dobio nagradu za najbolji volonterski projekt naše Županije.

Postao je tradicionalna godišnja svetkovina svih osoba s intelektualnim teškoćama našeg podneblja te ga se s nestrpljenjem čeka i za njega priprema.

Svake godine na Plesu se okupi između 700 i 900 osoba s intelektualnim teškoćama, ali i brojnih sugrađana, volontera, ljudi koji su ovaj projekt prihvatili kao svoju feštu ljubavi jer se 10 godina odvijala u doba Valentinova. Nakon valentinovsko karnevalske atmosfere posljednjih godina jedanaesti Ples s anđelima dobio je i božićno izdanje.

Zimski  Ples s anđelima održat će se u organizaciji Skautskog kluba Marjan te pokroviteljstvom Dalmacijavina. Uz DJ-eve Tonya Sancheza i Nicka, a  isplesat će se korisnici ustanova Juraj Bonači, njihove Dislocirane jedinice Firule, centra u Makarskoj i Sinju, predstavnici Centra Fra Ante Sekelez iz Vrlike, članovi udruga Srce, Lastavice, Zvono, Anđeli, Sindrom down,... a neki od njih pripremili su i točke s kojima će se predstaviti okupljenima.