13. Ples s anđelima – Valentinovo puno ljubavi!

Ako želite Valentinovo obilježiti na sasvim drugačiji način i svoju ljubav podijeliti u najboljem raspoloženju pozivamo Vas na 13. po redu Ples s anđelima, jedinstveni srceuključivački disco party za sve osobe s intelektualnim teškoćama, u nedjelju, 16. veljače od 17 do 20 sati u Vanilla clubu.

Ovaj inkluzijski party (koji imamo samo mi u Splitu!) započeo je 2008. godine i već prve godine dobio nagradu za najbolji volonterski projekt naše Županije.

Ples s anđelima među osobama s intelektualnim poteškoćama i njihovim obiteljima ima status godišnje svetkovine, jednog od najvažnijih događaja. Kako je riječ o osobama koje imaju posebne potrebe, ali i redovne potrebe kao i svi ostali ljudi, upravo je ovaj projekt iskorak ka njihovoj istinskoj inkluziji.

Ova je inicijativa odgovor na vrlo konkretnu potrebu odnosno želju tada 17-godišnje djevojke oboljele od cerebralne paralize Anđele Popović koja je jednoj našoj volonterki otkrila kako joj je životna želja isplesati se u disko-klubu. Kada smo otkrili kako taj „san“ i potrebu dijele i mnogi drugi njezini prijatelji, članovi Skautskog kluba Marjan odlučili su osmisliti i realizirati ovaj jedinstveni party na svijetu – Ples s anđelima.

Svake godine na ovom se Plesu okupi između 700 i 900 osoba s intelektualnim teškoćama, ali i sugrađana, volontera, ljudi koji su ovaj projekt prihvatili kao svoju feštu ljubavi jer se otpočetka odvija u doba Valentinova. Ali nije ovo samo Ples ljubavi i veselja, već i Ples pod maskama što je doprinijelo brisanju svih razlika!

Ovogodišnji maškarani Ples s anđelima održat će se u organizaciji Skautskog kluba Marjan u klubu Vanilla na bazenima u Poljudu koji cijelo desetljeće besplatno ustupa prostor i konobare koji volontiraju za ovu prigodu, kao i DJ Tony Sanchez koji je od samog početka dio ove jedinstvene priče i zaslužan za fantastičnu atmosferu svih dosadašnjih anđeoskih plesova.

Na Ples i ove godine dolaze korisnici ustanova: Centar Slava Raškaj, Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, njihove Dislocirane jedinice Firule, centra u Makarskoj i Sinju, predstavnici Centra Fra Ante Sekelez iz Vrlike, članovi udruga Srce, Lastavice, Zvono, Anđeli, Sindrom down,... a neki od njih pripremili su i točke s kojima će se predstaviti okupljenima. Ove godine kao donatori i sudionici programa pridružit će nam se članovi udruge Solinski bubamarci.