Božo Vrećo će u srpnju prvi put gostovati u Splitu

Jedan od najpoznatijih interpretatora sevdaha novijeg doba dolazi u Split na svoj prvi veliki splitski koncert koji će se održat  17. srpnja u 21.30 sati u prostoru Medilsa.
Pojačan moćnim live bandom punim vrhunskih glazbenika, Božo će proći kroz svoj sada već prilično bogati diskografski katalog.

Božo Vrećo lirski je tenor s ogromnim vokalnim rasponom, koji svojim neobičnim glasom i vizualnim identitetom izaziva oluje entuzijazma i inspiracije kod publike, a dokaz tome su rasprodane koncertne i kazališne dvorane, kao i sakralni objekti diljem Europe i svijeta.

Nakon što se preko 50 godina nitko nije usuđivao unijeti promjene u postojeći sevdah i zapisati novi tekst po uzoru na stare tekstove, Božo Vrećo se među glazbenim pionirima novije generacije istakao kao najinteresantniji i najpoznatiji interpretator i kantautor skorijeg vremena.

Po završetku fakulteta arheologije u Beogradu, kojeg okončava zvanjem magistra, Božo Vrećo, odlučuje se za novi početak, u kojem muzika preuzima cijeli njegov život, postaje misija i jedini cilj. Seli se u Sarajevo, centar sevdaha, i u kratkom periodu osvaja srca svojim glasom. Sa svojim prvim sarajevskim bendom, Halka, objavljuje dva albuma, “Halka” i “O ljubavi”. Ubrzo počinje solo karijeru i izdaje album “Moj sevdah” (2014) na kojem je, osim interpretacija poznatih sevdalinki i njegova prva autorska kompozicija “Lejlija”, pjesma posvećena njegovoj voljenoj majci. “Lejlija” doživljava neviđeni uspjeh, postavlja standard i njegov prepoznatljiv pečat u pisanju i interpretiranju autorske sevdah glazbe, što ga inspirira u nastavku stvaranja posve nove ljubavne poezije, opjevane na njegovom dosad najtiražnijem albumu “Pandora” (2017).

Splitski koncert biti će jedna od postaja velike Božine svjetske turneje ove godine, na kojoj je već posjetio Australiju, Amsterdam i Berlin, na redom rasprodanim koncertima….

Ulaznice po cijeni od 100 kn do 31.06. od 01.07. cijena 120 kn, možete kupiti u:

- Restoranu Pandora Greenbox plant-based food (Obrov 4) preko puta Corto Maltese freestyle food

- Split - Dancing Bear Split, Croatia Records Split, Turistička Agencija Smokvina, Spaladium Arena boxoffice, Uni rent Split, Tisak Media Split (City Center one Split),

- Kaštela - Caffe bar Arena, Uni rent Kaštel Stari, Uni rent Zračna luka Split.

- Trogir - Trogir travel turistička agencija

- Omiš - Cyntus Travel Agency

- Makarska - Siesta agencija

- Supetar - ATLAS Supetar d.o.o. Travel agency

- Šibenik - Dallas music shop, NIK travel agency (vodice), NIK travel agency (primošten), Bagar pirovac.

- Zadar - Dallas music shop, Bagar Pakoštane, Uni rent Zadar...

- Sinj - Knjizara Axel

- Zagreb - Dancing bear, Croatia records, Uni rent Zagreb...

Online u sustavima Croatia Tickets i Adriaticket...