Dođite na splitski Help-Portrait

U organizaciji Fotokluba Split i  Udruge Klika u subotu, 7. prosinca održati će se Help-Portrait Split, gdje splitski tim treću godinu zaredom sudjeluje u ovom globalnom pokretu.

Help-Portrait projekt osmislio je i pokrenuo poznati američki celebrity fotograf Jeremy Cowart. Cilj mu je da fotografi svojim umijećem i voljom onima manje sretnima pruže priliku da se na taj dan osjećaju lijepima i važnima, da na svoj način vrati društvu dio onoga što je sam primio. Ideja je prerasla okvire lokalnog djelovanja i proširila se na cijeli svijet. Na dan održavanja akcije, na određenim lokacijama se postave montažna fotografska studija, a tim volontera pobrinuti će se  da svi zablistaju na fotografijama. Fotografije se odmah printaju i daju ljudima koji su se fotografirali.

Fotografije nastale na "Help-Portraitu" nisu namjenjene daljnjoj distribuciji ni samopromociji fotografa već one isključivo ostaju u vlasništvu onih koji su se fotografirali. Ovom akcijom  ne promovira se  besplatna fotografiju, već vrijednost dobre fotografije.

Članovi splitskog Help-Portait tima tradicionalno će posjetiti domove za djecu "Maestral" i "Miljenko i Dobrila", te će po prvi put organizirat fotografiranje i u Fotoklubu Split.

Splitska Help-Portrait ekipa poziva Vas da u subotu u vremenu od 10:30 do 13 h,uzmete za ruku momka,curu, prijatelja, prijateljicu,mamu, tatu, baku, djeda… i posjetite Help-Portrait studio koji će se nalaziti u Fotoklubu Split, a oni će Vam pokloniti zajedničku fotografiju. 

facebook.com/Help.Portrait.Split