Eric Sardinas u Splitu

Ovaj će petak od 21:30 sati klub Judino Drvo biti poprište iznimnog blues događaja. Jedan od najatraktivnijih svjetskih blues glazbenika Eric Sardinas sa svojim će bandom "Big Motor" u sklopu europske turneje po prvi put nastupiti u Splitu.

Eric Sardinas
je američki gitarista kubanskog podrijetla koji od svoje šeste godine svira gitaru. Iako je ljevak naučio je svirati gitaru kao dešnjak i možda je i ta činjenica pridonijela njegovom specifičnom stilu sviranja. On koristi električnu dobro gitaru koju lupa, tuče, pali, ali i ono najvažnije – svira – fingerpickingom, trzalicom, bocom, slideom ili bilo čime što mu se nađe pri ruci. U njegovoj unikatnoj svirci čuju se utjecaji Delta bluesa, čikaškog električnog bluesa, countryja i rocka svi zajedno pomiješani u jedinstveni Eric Sardinas stil.

Uz puno žestoke, sirove, ali i virtuozne blues rock svirke ova kombinacija akustičnog i električnog stila potpomognuta sa fascinantnim live showom je nešto neponovljivo i jedinstveno na svjetskoj glazbenoj sceni. Nije naodmet spomenuti i njegovu vizualnu pojavu zbog koje prve redove na koncertima ispunjavaju najčešče djevojke i žene.

Ovaj momak prošao je sve, od sviranja akustične gitare po ulicama širom Amerike, održavanja do 300 klupskih koncerata godišnje, pa do rasprodanih svjetskih turneja i objavljivanja 4 albuma, gostovanja na koncertima Steve Vaia i jam sessiona sa najboljim svjetskim gitaristima. Usporedbe sa legendarnim Johny Winterom (koji je i gostovao na njegovom albumu prvijencu) ili Jimmy Hendrixom samo govore o kvaliteti mladog Sardinasa, a ona se može čuti na njegovim albumima "Treat Me Right", "Devil's Train" , "Black Pearls" i "Boomerang"koje snima uživo u studiju bez naknadnih nadosnimavanja. No pričanje o Ericu Sardinasu ili slušanje albuma samo je dio priče jer tek u svom koncertnom nastupu on dolazi do izražaja u punom svjetlu.

Predgrupa Sardinasu su splitskli ''IN ROOTS'' , a za rock and blues playlistu nakon koncerta pobrinuti će se DJ SOLA.

Ulaznice se mogu naći u pretprodaji u
Goly&Bosy design hostel
po cijeni od 120kn