Koncertna promocija spota "Tama" grupe Rokolomotiva

Rokolomotiva, glazbeni sastav iz Splita i Piska, najavljuje koncertnu promociju novog video-spota za pjesmu "Tama", treći singl s albuma prvijenca "Rudijev blef" (Dallas Records 2013.).

Na splitskoj Rivi, kod "sedam kućica na dnu Marmontove" sklopu Božićnog sajma u četvrtak 18. 12. s početkom u 21 sat Rokolomotiva će uz druženje i svirku predstaviti novi spot. Skladba "Tama" autorski je rad frontmena Stipe Vidića koji se u spotu pojavljuje s atraktivnom Teom Knezović Kuzmanić.

Radnja spota slobodno prati stihove ove trominutne ljubavne rock n roll bajke, a autor videa Ivan Perić (gitarist Rokolomotive) kaže da je uz pomoć svog stalnog suradnika snimatelja Zvonimira Ramića pokušao dati hommage radovima velikog irskog redatelja glazbenih spotova Meierta Avisa.

Rokolomotivci na čelu sa svojim glazbenim voditeljom Rudolfom Vučemilovićem pozivaju sve da dođu na Rivu, u nadi da će ih vrijeme poslužiti i da neće biti kiše, a u slučaju hladnoće obećavaju da će sve napraviti da zagriju publiku. Uz TamuMarginalcaOmaru Beach i ostale stvari s prvog albuma, izvest će i nekoliko s nove ploče koju planiraju objaviti sredinom 2015. Novi bi album trebao donijeti novine u stilu, posebice u lirskom izričaju jer na njemu sve značajniju ulogu imaju vedri, no višeznačni tekstovi bubnjara Ivana Fistanića socijalne tematike, kao i stihovi basista Rudija Vučemilovića koji se kreću poetskim spektrom od mračnih “tjeskobno-egzistencijalističkih” pa do romantičnih ljubavnih ispovijedi