Na koncert Bože Vreće - prošetajte!

Jedan od najpoznatijih interpretatora sevdaha novijeg doba, Božo Vrećo, ove srijede (17. srpnja) održat će svoj prvi veliki solistički koncert u 21.30 sati u prostoru Medilsa.

Organizator je poslao poruku vezanu za parkiranje:
- U Institutu ni nigdje u blizini nema parkirnog mjesta. Jako smo limitirani parkingom, stoga vas molimo da koristite javni prijevoz ili jednostavno prošetate. Najbliži parking je Obojena svjetlost i zamolit ćemo vas sve koji dolazite automobilima, da tamo parkirate. Od tamo do koncerta vam je lagana petominutna šetnjica. Izgleda da neće biti vruće, pa prošetajmo se malo. Izbjegnite nervozu i znojenje u autu, prošetajte se južnom stranom Marjana, prekrasno je...

Ulaz u Medils se otvara već od 19.30 sati, a koncert počinje u 21.30. Predviđen kraj koncerta je oko ponoći.


Pojačan moćnim live bandom punim vrhunskih glazbenika, Božo će proći kroz svoj sada već prilično bogati diskografski katalog. Božo Vrećo lirski je tenor s ogromnim vokalnim rasponom, koji svojim neobičnim glasom i vizualnim identitetom izaziva oluje entuzijazma i inspiracije kod publike, a dokaz tome su rasprodane koncertne i kazališne dvorane, kao i sakralni objekti diljem Europe i svijeta.

Nakon što se preko 50 godina nitko nije usuđivao unijeti promjene u postojeći sevdah i zapisati novi tekst po uzoru na stare tekstove, Božo Vrećo se među glazbenim pionirima novije generacije istakao kao najinteresantniji i najpoznatiji interpretator i kantautor skorijeg vremena.

Po završetku fakulteta arheologije u Beogradu, kojeg okončava zvanjem magistra, Božo Vrećo, odlučuje se za novi početak, u kojem muzika preuzima cijeli njegov život, postaje misija i jedini cilj. Seli se u Sarajevo, centar sevdaha, i u kratkom periodu osvaja srca svojim glasom. Sa svojim prvim sarajevskim bendom, Halka, objavljuje dva albuma, “Halka” i “O ljubavi”. Ubrzo počinje solo karijeru i izdaje album “Moj sevdah” (2014) na kojem je, osim interpretacija poznatih sevdalinki i njegova prva autorska kompozicija “Lejlija”, pjesma posvećena njegovoj voljenoj majci. “Lejlija” doživljava neviđeni uspjeh, postavlja standard i njegov prepoznatljiv pečat u pisanju i interpretiranju autorske sevdah glazbe, što ga inspirira u nastavku stvaranja posve nove ljubavne poezije, opjevane na njegovom dosad najtiražnijem albumu “Pandora” (2017).

Splitski koncert biti će jedna od postaja velike Božine svjetske turneje ove godine, na kojoj je već posjetio Australiju, Amsterdam i Berlin, na redom rasprodanim koncertima….

Posljednje ulaznice po cijeni 120 kn, možete kupiti u restoranu "Pandora Greenbox plant-based food" (Obrov 4) preko puta "Corto Maltese freestyle food", te online i u sustavima Croatia Tickets i Adriaticket.  A nagradnu igru pronađite na našoj Facebook stranici :)