Parni Valjak održao koncert u prepunoj Spaladium Areni

U Spaladium Areni, popunjenoj do posljednjeg mjesta, Parni Valjak, održao je obećanje koje je dao Splitu, ali i cijeloj Dalmaciji. Napravili su spektakl, ali ne samo to...

Jedan od najvećih bendova u regiji najavio je da samo potpuno spremni i sigurni u koncept turneje povodom 40 godina duge karijere mogu napraviti upravo ovo što su napravili sinoć.

Produkcija, razglas i energija koju imaju bili su na vrhuncu, a publika željna njihovih najvećih hitova, dočekala ih je velikim pljeskom od samog izlaska benda na pozornicu.

Parni Valjak je već prvim taktovima prve pjesme "Stvarno nestvarno" pokazao da je bend za sve generacije, da se uz nih odrastalo i da uz njih odrastaju nove generacije.

Pjesma "Stvarno nestvarno"  nije slučajno odabrana da bude prva na repertoaru jer ovo što se dogodilo sinoć u Spaladium Areni bilo je stvarno, ali na trenutke jednostavno nestvarno predobro i tako puna tri sata.

Bend je nizao svoje već dobro znane hitove, a jedan od posebnih trenutaka, priznaju članovi benda, bio je kad je cijela dvorana u jedan glas otpjevala najnoviju pjesmu "Opet se smijem", koja očito s razlogom već tjednima ne silazi s prvog mjesta nacionalne top liste.

Svoju energiju i radost s publikom u dvorani podijelili su i prijatelji Parnog valjka, saksofonist Igor Geržina i Cordas Quartet.

'Godine im ne mogu ništa.', 'Ovo je Valjak u najboljem izdanju.', 'Ovakav Parni Valjak još će dugo žariti i paliti.', 'Sjajan koncert dostojan samo najvećih. - bili su samo neki od komentara posjetitelja sinoćnjeg koncerta u Splitu. 

I sve je istina jer ovakav Parni Valjak još će sigurno dugo žariti i paliti glazbenom scenom. I za kraj, ovakav sjajan koncert, s ovakvom produkcijom, s ovakvim povodom kakav je proslava 40 godina, Parni Valjak ne bi smio stati samo na Puli i Splitu.


Foto:Vedran Vrtlar