Serijal 'Što to veže tuđeg čovika uz Hajduk?': Pawel i Huseijn obožavaju Hajduk!

Hajduk je 13.2. za svoj 106. rođendan prešao impresivnu brojku od 18.000 članova. Naš vječni mladić ima brojnu vojsku vjernih navijača bez kojih bi ovih 106 godina bilo puno teže doživjeti.  Hajduk je prvi nogometni klub na ovim prostorima koji je igrao na svim kontinentima, pa nije ni čudo da ima navijača, simpatizera i članova na svakom kutku globusa. Oni dolaze sa svih strana svijeta i različitih nacija. Povodom rođendana, Odjel za članstvo Kluba, napravio je intervju sa nekoliko članova Hajduka koji za Hrvatsku nisu vezani nikako osim turističkom boravkom. Zašto su se učlanili i odakle ljubav prema splitskim bilima prenosimo u serijalu kratkih intervjua, nazvanom 'Što to veže tuđeg čovika uz Hajduk?'

 

Nakon Matthew Boesa iz Njemačke, popričali smo sa Pawelom Matysiakom članom od 2016., iz Poznana, odnosno Poljske:

  • Do prije nekoliko godina Hrvatska mi je bila samo turistička destinacija. Ljetovalište kao i za mnoge moje sunarodnjake. No, prije dvije godine kada sam prešao Sv. Rok, osjetio sam nešto drukčije. Osjetio sam da je Dalmacija moj drugi dom. I zaista, prošao sam duž dalmatinske obale i na svakom mjestu sam osjetio isto. No, u Splitu se osjećam posebno. Volim hodati njegovim ulicama, van turističke rute. A što se tiče Hajduka, ne treba tu puno govoriti. Čim dođete u grad, osjetite da je Hajduk srce grada pa sam tako i ja zavolio klub kao da sam rastao uz njega.  Jednostavno je, ako volite Dalmaciju, volite i Hajduk. Nema druge. Ponosan sam što sam član kluba koji je simbol Dalmacije.  

Huseijn Abdallah iz Njemačke, kao i svi članovi obitelji članovi su još od 2014. godine:

 

  • Što da vam kažem? Hajduk je kao krv koja teče kroz tijelo i zrak koji se diše, bez toga se ne može. Moja djeca su zavoljela Hajduk, Poljud i navijače jer atmosfera na stadionu se ne može opisati, to se mora jednostavno doživjeti. Bez obzira što živimo u blizini Bayernovog stadiona, Poljud ostaje naša ljepotica. Nastojimo pratiti sve utakmice Hajduka, a kada smo u Dalmaciji na odmoru, obavezno dođemo na svaku utakmicu. Hajduk živi vječno. Puno pozdrava od obitelji Abdallah.

 

Bez obzira gdje se nalazite, u kojem kutku svijeta, dio velike hajdučke familije možete postati u samo par klikova. Informacije kako se učlaniti potražite na sljedećem linku Odjela za članstvo ili pozivom na broj: + 385 21 585 230.  Navijač Hajduka = član Hajduka!