Thievery Corporation pod šibenskim nebom

Koncert Thievery Corporationa u Šibeniku (22.6.2014. u 22 h) dio je projekta Terraneo Summer Break u sklopu kojeg će tijekom ljeta nastupiti još 2Cellos (09.srpnja) i  Novelle Vague (15.kolovoza), a u cjelosti će se odvijati na ljetnoj pozornici tvrđave sv. Mihovila. Odabirom lokacije i programskim konceptom, Terraneo Summer Break namijenjen je publici koja se baš poput njega poželjela odmora: umjesto visoke doze uzbuđenja u divljini, nudi joj opuštanje na vrhunskoj gradskoj lokaciji.

Rob Garza čini čvrstu jezgru Thievery Corporationa zajedno sa svojim partnerom Eric Hiltonom. Zbližila ih je ljubav prema brazilskim glazbenim žanrovima i autorima poput Antonia Carlos Jobima kojemu su posvetili svoj prvi zajednički album i napravili pomutnju u plesnoj glazbi devedesetih godina prošlog stoljeća. Od tada do danas odveli su nas na brojna putovanja kroz elektronsku glazbu da bi se sa svojim najnovijim albumom „Saudade“ (izdan u travnju 2014. na njihovoj vlastitoj ESL Music etiketi) vratili organskim korjenima uz pregršt toplih i melankoličnih vokala koji uz ritam čine esenciju povratka bossa novi.

Vokali su uistinu najsnažnije obilježje posljednjeg albuma na kojem su gostovale pjevačica Novelle Vaguea Karina Zevian, kantautorica Shana Halligan, mlada nada Elin Melgarejo, te Thieveryeve dugogodišnje suradnice amerikanka LouLou Ghelichkhani i argentinka Natalia Clavier. Posljednje dvije dame pojačati će deseteročlanu mušku posadu Thieverya u Šibeniku i uljepšati publici pogled na zvjedano nebo i šibenski arhipelag. Ako tome pridodamo glazbenu kontemplaciju oko samog pojma „Saudades“ koji pojednostavljeno označava „prisutnost odsutnosti“ takvoga se provoda ni renesansni čovjek ne bi se posramio!

 

Kapacitet tvrđave sveti Mihovil je 1077 mjesta, od čega je svega 900 pušteno u prodaju. Ulaznice za koncert sastava Thievery Corporation na tvrđavi sv.Mihovila, mogu se po pretprodajnoj cijeni od 200kn kupiti u klubu Azimut u Šibeniku, na blagajni tvrđave sv.Mihovila u Muzeju grada Šibenika te u svim poslovnicama u sustavu Eventima i online na www.eventim.hr. Na dan koncerta, cijena ulaznica iznositi će 220kn.