Video škola robotike ZTK grada Splita

Zbog novonastale situacije, održavanje radionica robotike u prostorijama ZTK grada Splita je odgođeno do daljnjeg. Kako polaznici te radionice - ali i svi ostali koji su zainteresirani za robotiku - ne bi time bili zakinuti, ZTK grada Splita počinje s objavljivanjem niza didaktičkih video uradaka o toj zanimljivoj djelatnosti. Video uratci biti će objavljivani na Facebook stranici ZTK grada Splita.

Arduino je jedna od najkorisnijih robotičkih platformi, koja će vas uz malo volje i uloženog truda preoblikovati u vrlo sposobnu osobu, u skorijoj budućnosti traženu na tržištu rada.

Uz ovu platformu možete naučiti programirati prema svjetskim standardima stoga što ona koristi C++, programski jezik koji je jedan od najpopularnijih programskih jezika današnjice. Idealan je i za početnike, osobe koje tek žele ući u svijet suvremene elektrotehnike i programiranja, ali i za prave stručnjake na ovom području. Jedno od najvažnijih svojstava ove platforme jest i to da pomoću nje možete realizirati gotovo svaki projekt koji možete zamisliti, i to komponentama koje su dostupne skoro svakome i koje su vrlo povoljnih cijena.

Ovaj serijal započinjemo uvodnim videom o Arduinu. Na njega će se nastavljati video uradci u kojima ćemo nastojati prikazati kako realizirati konkretne projekte. Ti bi vam projekti u budućnosti mogli biti itekako korisni.

Jeste li spremni? Ako jeste polijećemo, a ako i niste, svejedno polijećemo!