Bota jedina sudjeluje u Tjednu restorana

"Tjedan restorana" je sada već tradicionalna promotivna akcija sa svrhom promidžbe gastronomske scene u Hrvata s vrlo jednostavnim konceptom. Gostima se tijekom 10 dana u ponajboljim restoranima nudi meni u tri slijeda za samo 100 kuna (i ponegdje čašom vina).

Koncept ove akcije napravljen je po uzoru na svjetske metropole, no za razliku od Zagreba u kojem sudjeluju i najskuplji restorani, splitskim ugostiteljima ova akcija očito nije zanimljiva. Šteta, jer ovo je mogao biti dobar način za privući kod sebe sve one domaće goste koje su svojim povišenjima cijena rastjerali tijekom ljetne sezone.

U "Tjednu restorana" sudjeluje tako tek "Bota" koja se iz kompleksa na Bačvicama preselila na Morpurgovu poljanu. Pripremili su tri menija, od kojih svaki zvuči zanimljivo.

U "Japansko-dalmatinskoj fuziji" nalazi se tartar od tune, sushi plata (tiger roll, spicy tuna roll, nigiri gof i maki losos) te čokolani kolač, "Bota old school" počinje brusketom od lososa, za glavno jelo poslužuje se stonski rižot, a zasladiti će vas dubrovačkom rožatom.

Treći jelovnik "Nešto mesno..." namijenjen je pak ljubiteljima mesa. Predjelo je salata od pršuta, rikule i mozzarelle, slijedeći slijed je ražnjić od piletine na podlozi od zelene riže, a za slatko se poslužuje panna cotta.

Eto ideje da se za 100 kuna do iduće nedjelje počastite ručkom ili večerom, uz napomene da su rezervacije obavezne (021/488 648).