Gastro Get Festival: To je Advent s mirisom i okusom Dalmacije

U Splitu od ovog četvrtka kreće 'Gastro Get' festival koji okuplja ugostitelje iz Dioklecijanove palače, a koji će zajednički tijekom prosinca zaista oplemeniti ove godine siromašan službeni adventski program.

Kad već nisu ni kreativni ni sposobni gradski 'event manageri' koji za to primaju velike plaće, Uje oil bar, O'Zlata, Trattoria Bajamont, Mazgoon, Galerija, Pikulece i Nadalina udružili su snage i u nekoliko dana osmislili sadržaj u kojem će se umjesto 'kontinentalnog pomodarenja' promovirati lokalne namirnice i pića, glazbenici i kultura, a sve to po (kako su obećali) pristojnim cijenama.

Program je podijeljen u pet tjedana, a započinje ovog četvrtka (1.12.) sa ribom, nakon čega nas čeka tjedan mesa, zatim mlado maslinovo ulje, potom bakalar i pjenušci, dok je posljednji tjedan festivala posvećen craft pivarima. Predviđena su brojna gostovanja, degustacijski meniji, ulična zabava, street food, pop up dućan u kojem će se svakoga tjedna izmjenjivati proizvodi, brojne izložbe i događanja.

Vrijedi istaknuti gostovanja Dina Galvagna, Hrvoja Zirojevića, Damira Modrušana, braće Čučković, vinarije Meneghetti, ribara Kalambere s Visa koji će kuhati ribu ulovljenu dan prije, izložbu Gorkija Žuvele, Tomislava Galovića koji će rezati svoj čuveni kulen, zatim najmanje kino na svijetu u organizaciji Festivala mediteranskog filma Split, radionicu čokolade Nadaline...

DETALJAN PROGRAM PRONAĐITE NA FACEBOOK STRANICI FESTIVALAFoto: Uje