Gledaš vijesti iz kategorije: Komentari

Yes you can - malo morgen!

Svojim potezima iz dana u dan pokazuje da se sve više gubi u vođenju grada, a njegova sklonost javnim sukobima s neistomišljenicima se sve više lomi preko Hajduka. Uvidjevši da već godinama iz afere u aferu radi političko samoubojstvo, te da je na sljedećim lokalnim izborima osuđen na brutalan poraz,

Spaladium kao spomenik ljudskoj gluposti

Posljednjih dana svjedoci smo još jedne trakavice. Nakon što Grad Split već mjesecima nije plaćao obavezni najam dvorane, famozna Spaladium arena je stavila ključ u bravu.

Hvala, ali ne želimo ostatke "repke"!

Na kraju bi HNS-u možda bilo najbolje da i tu jednu splitsku utakmicu protiv Škotske otkaže. Ovim potezom su dodatno iziritirali već ogorčenu publiku. S obzirom na šuškanja po gradu koja govore da na vrh Torcide dolaze radikalniji ljudi, bojim se da "repku" u Splitu ne čeka ništa dobroga.

Putovati se može i jeftino, evo kako!

Ove godine letovi Ryanaira prestaju najkasnije u prvom tjednu 11. mjeseca, a ponovo im se radujemo već u rano proljeće 2013. godine. Ili to čekanje ublažite sada već tradicionalnom akcijom Croatia Airlinesa koji tijekom zimskih mjeseci nude letove iz Splita za 99 eura za pojedine europske destinacije.

Torcida o kojoj će se pričati generacijama

Došlo je vrijeme za neke nove momke, ovi stariji su im prepustili mjesta. U ruke su im predali moćnu organizaciju, srce Hajduka, Splita i Dalmacije. No, predali su im i veliku odgovornost da i „njihova“ Torcida bude puno više na ponos Splitu, nego da je se srami.

Dogradonačelniče, je li vas sram?

Ovih dana ponovo je pokrenuta inicijativa s apelom da se konačno obnovi svjetionik-spomenik na Katalinića brigu.

Dani Dioklecijana na razini Monty Pythona

Osim toga, zbog čega ovu manifestaciju ne iskorititi i za prezentaciju ostalih kasnoantičkih spomenika unutar Palače, npr. Jupiterovog hrama, Zlatnih i Srebrnih vrata, dok je ovakvim pristupom akcent stavljen samo na jedan lokalitet – Peristil. Nadamo se promjenama i budućem ne samo atraktivnom, nego i edukativnom programu.

Prkos nije na prodaju!

Split se neće prodati za otužno slavlje nekakve obljetnice prve utakmice. Ne može se kupiti nekakvim patetičnim vatrometom nakon sramotne predstave u prijateljskoj utakmici u kojoj nam je neka Švicarska očitala lekciju. Uz dužno poštovanje Švicarcima, mi si ipak laskamo da smo među 10 reprezentacija na svijetu

Discoteque Rivi ipak držimo palčeve

Split ne treba uzora tražiti u Zrću, no ukoliko želi biti na backpekerskoj mapi Europe, mora nuditi i ovakve sadržaje. Bila bi prava šteta da nakon plažnog Enter Festivala izgubi i Discotheque Rivu, no neke promjene su nužne. Primjerice lokacija, za koju organizatori uporno tvrde u svojim PR objavama kako je „najveća, jedinstvena pozornica na otvorenom i idealna za spektakulane zabave“.

Dok je Torcide bit će i Hajduka

Pjesma kaže "tuđi čovik nikad neće znati što to veže dalmatinske ljude". Isto tako stranac nikad neće znati što to veže Hajduk i njegove navijače. Svi oni kojima Dalmacija nije u krvi mogu samo zavidno maštati da će jednom biti dio nečega onako veličanstvenog. Ako za Barcelonu kažu "mas que un club"

Opet redovi za Hajduka, za to nema racionalnog objašnjenja

Ove sezone, više nego svih godina do sad, momčad Hajduka treba i zaslužuje podršku. To su zaslužila djeca koja su sinoć onako porazila Split u gradskom derbiju. Oni su pravi Hajduci! Hrabri, beskompromisni borci! Oni zaslužuju pune tribine. Zbog njih će Splićani pregoriti vrlo visoku cijenu karte.

"...u zemlji seljaka na brdovitom Balkanu"

ko smo od Seve i Vjekoslave Huljić stvorili umjetnice, ako su nam Ava i Modni Mačak viđene ličnosti čije se mišljenje uvažava, ako nam je Luka glavni problem, pa zar nije logično da nam onda i Čačić bude alfa i omega?! Ako se onaj tko ode iz države smatra pametnim, ako je mladima smisao života subotnji izlazak, ako je jedina potrebna, ali neophodna kvalifikacija u potrazi za posao rodbinska veza, je li zaista iznen

'Bili tići' bi trebali igrati hajdučki, a šefovi im kukavice!

Svi se zaklinju u veliki klub, a vode ga bez kičme i karaktera. Ako uprava Hajduka istinski ne spozna da upravljaju klubom duge povijesti i prepoznatljivog imena, onda se Hajduk nikad neće ni vratit na te slavne staze. Ako se oni u foteljama vode malograđanskim i provincijalskim ciljevima, neće ni igrači poštovati dres koji nose.

Bezobrazluk sa zapadne strane

Nakon više od godinu dana neumoljivih upitnika iznad glava Splićana, konačno su objavljene vizualizacije, kao i sami detalji finalnog uređenja Zapadne obale.

Partijanje na Benama neće dobiti dozvolu

Ova situacija još jednom potvrđuje važnost da se po što hitnijem postupku razina zaštite ove splitske oaze podigne za još jednu stepenicu, te da se ova Park šuma postane nacionalni spomenik kulture za što se intezivno zalaže građanska inicijativa "Za Marjan".