Crno bila kronika: Slava in judi, slava sisama

Kad ostaneš bez posla prve dvi ure iznimno visoko kotiraš da te opizdi auto, jerbo stalno gledaš u pod i ne vidiš put prid sobon. Tako je Pero, već iskusan Hrvat, izgubija par poslova i opizdilo ga je auto koji put, a jedanput čak i bicikla. Kad je doša na raskršće, podiga je olovni pogled, a isprid njega taman prošle četiri cure, žene. Sve jedna drugoj do sise, ovaj do ramena.

Mlade, zdrave, sisate sa velikin sisama. I tada je Peri sinulo: "Jebate vidi onu sisu!". Sav strah, tjeskoba, proliv od muke i ostali stručni izrazi koji opisuju grč u želucu, koji dolazi s našin papirima, je samo nesta. Zabija se tamo negdi u procjep među one dvi lubenice, one dvi dinje, i nesta kao šta bi lice svakog poštenog čovika nestalo u bespućima te lipote. Živile slobodne sise!

Slava sisama

Dolazi lito. I nešto u našoj životinjskoj prirodi je aktiviralo centar za razmnožavanje. Sunce se već danima reflektira priko kilometara slobodnih grudi, dojki, sisa. Kako je sunce pokazalo zrake, to su i naše žene odlučile pokazati šta imaju, i slava in zbog toga.

Bogami, ovih dana di god pogledan svaka bar dvi šeće, ma da mi koja i sa tri dođe, ne bi me iznenadilo. U onin hladnin uredima, di sunce dopire ovisno o tome koliko si visoko pozicioniran na svojoj parazitskoj funkciji, sve pada. Padaju svi pokazatelji koji bi tribali ukazivati kada ću ja kupiti prvi auto, kada ću kupiti stan i sa koliko kvadrati, padaju prognoze koje govore kada ću se zaposliti i kolika će mi biti plaća, sve pada, ide u kurac. A ovdje, sa slobodne strane ulice (jer slobodan si kada više nemaš što za izgubit), meni a bogami i Peri se diže! I jebeš tamne ekonomske prognoze kad sunce obasjava ove lipe sise.

A i njima je drago

A i njima je drago pokazat šta imaju, ne srami se nijedna. Ka' da se ispod onih većih i manjih dojki, grudi, sisa krije jedno jako veliko srce za nas bidne Hrvate. K'o da znaju da smo taj dan ostali bez posla. Da su nan otkrili niku bolest, koja bi doduše i bila bezazlena da je ličiš digod vanka. Da smo taj dan pali ispit i da je ćaća reka da počnemo tražit posal, jerbo on više to neće plaćat! K'o da osjete da nan nije lako, pa nan bar malo slasti u životu žele ponuditi.

Bar na minutu, u prolazu, kada vidiš sve te sise, sve zaboraviš i život bude vridan življenja. Zato Bože, ako me čuješ, samo daj sisa, daj in da rastu u svin smjerovima, svin oblicima, di god i kako god in se oće. Daj, jer to nan je u ovome društvu ostala jedina utjeha. Baren dok nan i u njih gledat ne zabrane. Ma mene će prije morat ubit jerbo dok san živ ću gledat u sise! I u dvojke i trojke i sve druge brojke. Slava in judi, slava sisama.