Discoteque Rivi ipak držimo palčeve

Ok, vrijeme je da to prihvatimo. Party Carla Coxa prije tri godine, kada se priča oko Discotheque Rive i zakotrljala, teško da će se tako skoro ponoviti. Tadašnji groove, urešen nasmijanim licima i začinjen spektakularnim laser showom, onima koji su mu prisustvovali će sigurno još dugo vremena biti u sjećanju. Teško da će se pod Marjanom uskoro zamiješati tako idealna kombinacija, a da „glavno jelo“ bude barem približno tako slasno.

No, valja priznati kako je treće izdanje ‚Rive’ ipak popravilo gorak okus u ustima koji je ostavilo njeno prošlogodišnje izdanje, možda i upravo zbog toga što je površina koju je ovaj put zauzimala manifestacija, bila skraćena za parking ispred turističke palače, tj. toliko spominjan sektor B. Produkcija sjajna, no laser ipak niti približan onom koji je pratio Coxa. Teško je bilo ne primjetiti kako je ovaj put bilo najmanje posjetitelja do sada, teško da bi ih i najveći optimist izbrojao više od pet tisuća. Razlog se može tražiti u bojkotu dijela partijanera koji organizatoru zamjeraju izostanak DJ-a koji puštaju tvrđi zvuk i skretanje prema komercijalnom houseu, no realniji je onaj da je teško prodati nešto po cijeni od 220 kuna kada objektivno vrijedi dvostruko manje.

Pozitivnoj ukupnoj ocjeni najviše je ipak pridonio Sebastian Ingrosso, zvijezda večeri od kojeg se nije ni očekivalo ništa manje od toga da zadovolji ukus najšire mase. Recept je to kojeg član trojca Swedish House Mafia koristi diljem svijeta gdje rasprodaje nastupe, od Ibize do Madison Square Gardena.  Na ostatak line upa nema smisla koristiti puno riječi jer se po starom dobrom (ne samo hrvatskom i splitskom) običaju publika počela okupljati tek oko ponoći kada je kormilo preuzeo DJ Morales. Nakon ovog nastupa jasno je kako je David spreman za mirovinu, jer što reći o DJ-u koji pljesak publike na oproštaju izmami tek navijačkom parolom.

Split ne treba uzora tražiti u Zrću, no ukoliko želi biti na backpekerskoj mapi Europe, mora nuditi i ovakve sadržaje. Bila bi prava šteta da nakon plažnog Enter Festivala izgubi i Discotheque Rivu, no neke promjene su nužne. Primjerice lokacija, za koju organizatori uporno tvrde u svojim PR objavama kako je „najveća, jedinstvena pozornica na otvorenom i idealna za spektakulane zabave“. Ne znamo zbog čega se jednako dobar party ne bi mogao organizirati na Žnjanu, Starom placu ili zašto ne na južnom platou ispred stadiona na Poljudu. Krovna konstrukcija „poljudske školjke“ bila bi predivan dio scenografije

 

VELIKU FOTOGALERIJU POGLEDAJTE NA NAŠOJ FACEBOOK STRANICI