Veliki korak unazad manifestacije 'Advent u Splitu'

Marijan Ban, Stampedo, Natali Dizdar, Studio54 disco večeri, ciganski orkestar…. tek je dio izvođača koji su nas zabavljali prethodnih godina na Rivi, a u sklopu 'Adventa u Splitu'. No usprkos višem najmu kućica i propisanoj naknadi za program, čime je Grad prikupio preko milijun kuna, ove godine ova manifestacija napravila je vidljiv korak unazad.

Dovoljno je samo progledati program kojim se ove godine ponose u splitskoj Turističkoj zajednici:
DJ-i Jake i Pajo dogovorili su svaki po 12 gaža, a DJ Siki i DJ KreShow će glazbu puštati 9 večeri, DJ Fera će 7 puta na stage, dok će pultom pet puta Cosmic production koji puštaju jazzy & deep house.

Zatim po dvije svirke imaju skupine koje gažiraju uglavnom na vjenčanjima: 058, Prva liga, Festivo, XXS, Acoustica, Aura, VIS Coveri, The Dreamers, More, Bravo band , Providenca, Harpoon Blues banda i The Mad Catz, a održat će se tri Balinjera partija.

Vrhunac ovogodišnjeg programa su nastupi Gradske limene glazbe Imotski, grupa Otprilike ovako, Ljuta kuća, Azil, Pacific Bullets, te kvarteta More Hot Fun i klape Sinj.

Umjesto naslikavanja po novinama i trošenju proračunskog novca na PR oglase, iz TZ-a Grada mogli su otići na studijsko putovanje u Dubrovnik koji je u samo dvije godine od uvođenja 'kućica' dobrano preskočio Split. Zagreb pritom nećemo ni spominjati, ali bolje promišljen i kvalitetniji program imaju već i Šibenik i Zadar.