10.Ljetne čari klasične glazbe: Kvartet saksofona ENDeM

Na jubilarnim 10.Ljetnim čarima klasične glazbe 22.7.2021. u 20h  u podrumima Dioklecijanove palače nastupa kvartet ENDeM.

ENDeM kvartet čine Marko Gerbus (sopran saksofon), Deni Pjanić (alt saksofon), Nereo Arbula (tenor saksofon), i Erna Čizmić Rebić (bariton saksofon), diplomanti Umjetničke akademije u Splitu u klasi prof. Gordana Tudora.

Kvartet je osnovan 2015. godine kao Kvartet saksofona Umjetničke akademije u Splitu, a u ovom sastavu djeluju od 2017. godine. 2018. godine mijenjaju ime u ENDeM kvartet.
Prvi nastup kvartet je zabilježio u Splitu u srpnju 2015. godine u sklopu ciklusa Čari klasiče glazbe u Podrumima. Od tada su ostvarili brojne nastupe i sudjelovali na raznim manifestacijama od čega se posebno ističu Svjetski kongres saksofonista i Izlog suvremenog zvuka u Zagrebu te Dani nove glazbe i Ciklus mladih glazbenika mo. Vinko Lesić u Splitu.
Dobitnici su prve nagrade na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu 2016. godine, prve nagrade i titule laureata na istom natjecanju 2018. godine, te prve nagrade na regionalnom i druge nagrade na državnom natjecanju komornih sastava 2017. godine. Na hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, Zagreb 2019. godine osvojili su treću nagradu.
Kvartet je surađivao s priznatim glazbenicima kao što su Dubravko Detoni, Dragan Sremec, Tomislav Žužak, Valter Lovričević, Papandopulo kvartet i drugi.
Repertoar kvarteta obuhvaća djela iz svih stilskih razdoblja – od baroka do suvremene glazbe, s posebnim naglaskom na djela hrvatskih skladatelja.

Ulaz slobodan uz ograničen broj posjetitelja.
REZERVACIJA MJESTA:
inbox facebook stranica Glazebna mladež Split
info@gmsplit.hr
021/482-400