12. MAGfestival - Ansambl OKTOS (3. rujna) u Muzeju grada Splita

Nakon atraktivnog programa u sklopu MAG Papandopulijade 2 kojeg su izveli mladi renomirani glazbenici MAGansambla, slijedi koncert ansambla OKTOS.

Ansaml OKTOS čini osam mladih glazbenika koji izvode djela klasične glazbe u naizgled nespojivom sastavu. Ljubav prema komornoj glazbi povezuje ih od samih početaka glazbenog obrazovanja, tijekom školovanja u Osijeku, a kasnije i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Njihova dugogodišnja priča s ovim ansamblom dobiva svoj dugo očekivani nastavak. Cilj ovog neobičnog ansambla prenijeti je glazbu široj publici, približiti je mladim ljudima te izvoditi najljepše skladbe proteklih stoljeća u rijetko viđenim aranžmanima.

Debitantski nastup ostvarili su u siječnju 2020. godine u prepunoj Maloj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda. Planovi Ansambla OKTOS usmjereni su na održavanje klasičnih koncerata, promicanje kulture u Hrvatskoj te u bliskoj budućnosti održavanje raznih seminara i radionica vezanih uz komorno muziciranje.

Članovi Ansambla OKTOS su:

- Ivana Vukojević – flauta
- Dunja Čolić - oboa
- Emma Štern - klarinet
- Matko Smolčić - fagot
- Zvonimir Krpan - violina
- Tajana Škorić - viola
- Iva Ilakovac - violončelo
- Domagoj Guščić - klavir

Sva mjesta za koncert Ansambla OKTOS su rezervirana, a koncert se može pratiti preko livestreama na Facebook stranici MAGfestivala:

https://www.facebook.com/MAGfestivalSplit

Pokrovitelji MAGfestivala su Grad Split, Ministarstvo kulture RH i županija Splitsko-dalmatinska.