12. MAGfestival: Duo D&B (28. kolovoza) u Hrvatskom domu Split

Prvom Papandopulijadom otvoren je 25. kolovoza 12. MAG festival, održan na novoj lokaciji u Hrvatskom domu Split, uz MAGansambl kojeg čine redom mladi akademski glazbenici rodom i/ili obrazovanjem iz Splita(Srđan Bulat (gitara), Antonija Škorput Slišković (gitara), Mislav Peović (kontrabas), Svjetlana Jurić-Pešić (violina), Ema Ivković (violina), Mia Grubišić (violončelo), Ivan Štorić (klavir)).

U sklopu dosadašnjih izdanja MAGfestivala publika nije imala prilike slušati dua u okviru službenog programa, ali je organizatore vrhunski koncertni klavir koji je postavljen u Hrvatskom domu Split nagnao da krenu novim smjerom. 

Tako nas u subotu 28. kolovoza s početkom u 20:00 sati u Hrvatskom domu i očekuje koncert vrhunskog klavirskog Dua D&B kojeg čine Dubravka Vukalović i Bruno Vlahek koji su već 15 godina redoviti gosti koncertnih podija u Londonu, Amsterdamu, Berlinu, Ženevi, New Yorku, Dubaiju, Madridu, Barceloni, Shenzhenu, te između ostalog u Monte Carlu u kojem su postali i laureati međunarodnog natjecanja za klavirska dua 2013. godine.

 

Repertoar dua D&B sastoji se od originalnih djela kao i obrada za dva klavira i klavir četveroručno, a redovito izvode i djela suvremenih skladatelja od kojih su neka posvećena upravo njima.

Facebook event

Za ulaz na koncert nisu potrebne potvrde o cijepljenju protiv COVID-19 ili negativni testovi. Na ulazu će se mjeriti temperatura te se mole svi posjetitelji da ponesu vlastite zaštitne maske i da se drže svih propisanih epidemioloških mjera.

Cijena pojedinačne ulaznice za svaku koncertnu večer 40 kn. Ulaznice se kupuju on-line preko sustava Adriaticket ili na prodajnim mjestima u Splitu (Dancing Bear (Dioklecijanova 6), caffe bar Plava Kava (Put Supavla 1), Tisak Media Split (Vukovarska 207)). Ulaznice će se moći kupiti i u Hrvatskom domu sat vremena prije početka koncerta.

Pokrovitelji MAGfestivala su Grad Split, Ministarstvo kulture RH i županija Splitsko-dalmatinska.

FOTO: Maja Prgomet