12. MAGfestival: Međunarodni duo Foyle/Poizat zatvaraju ovogodišnji MAGfestival

Nakon četiri uspješna i raznolika koncerta, 12. MAGfestivala zatvara se 5. rujna u Hrvatskom domu Split s početkom u 20:00 sati

Nakon izuzetno uspješnog nastupa mladog i ambicioznog ansambla OKTOS u Muzeju grada Splita, međunarodni karakter MAGfestivala brane dva izvrsna mlada glazbenika zavidne međunarodne karijere. Mladi violinist Michael Foyle, profesor na prestižnoj Royal Academy of Music u Londonu i François-Xavier Poizat, pijanist nagrađivan na znamenitom pijanističkom natjecanju Tchaikovsky u Moskvi, predstavit će se upravo na MAGfestivalu po prvi put hrvatskoj publici i to s programom sastavljenim od djela velikih francuskih skladatelja.

Za ulaz na koncert nisu potrebne potvrde o cijepljenju protiv COVID-19 ili negativni testovi. Na ulazu će se mjeriti temperatura te se mole svi posjetitelji da ponesu vlastite zaštitne maske i da se drže svih propisanih epidemioloških mjera.

Cijena ulaznice iznosi 40 kn. Ulaznice se kupuju on-line preko sustava Adriaticket ili na prodajnim mjestima u Splitu (Dancing Bear (Dioklecijanova 6), caffe bar Plava Kava (Put Supavla 1), Tisak Media Split (Vukovarska 207)). Ulaznice će se moći kupiti i u Hrvatskom domu sat vremena prije početka koncerta.

Pokrovitelji MAGfestivala su Grad Split, Ministarstvo kulture RH i županija Splitsko-dalmatinska.
 

PROGRAM DUO FOYLE/POIZAT

Cl. Debussy: Sonata za violinu i klavir u g-molu l 140

- I. Allegro vivo

- II. Intermède: Fantasque et léger

- III. Finale: Très animé

M. Ravel: Sonata za violinu br. 2 u G-duru

- I. Allegretto

- II. Blues. Moderato

- III. Perpetuum mobile. Allegro

***

C. Franck: Sonata u A-duru za violinu i klavir

- I. Allegretto ben moderato

- II. Allegro

- III. Ben moderato: Recitativo-Fantasia

- IV. Allegretto poco mosso

C. Saint-Saëns: Introduction et rondo capriccioso, op. 28

 

Više informacija dostupno je na službenoj stranici festivala magfestivalsplit.com te na službenoj stranici Udruge www.udrugamag.com.