14. Splitska.tiramola otvara se u petak u Fotoklubu Split

14. izložba mladih fotografa "Splitska.tiramola" otvorit će se ovog petka, 13. prosinca 2019. u 20 sati u Galeriji fotografije Fotokluba Split (Marmontova 5).

Izložbu fotografija "Splitska.tiramola"  prije 14 godina pokrenula je  Udruga za promociju kulture mladih Splitski portal i od početka ima sasvim jednostavan koncept. Sve izložene fotografije su snimljene u Splitu, a autori na dan otvaranja još uvijek nisu proslavili 30. rođendan.  Izložba je s vremenom prerasla u pravi mali fotopokret, pa se tijekom godine znaju čuti komentari kako je baš ta fotografija "idealna za Tiramolu". 

Količina i kvaliteta prijavljenih fotografija predstavili su ugodan izazov  splitskom fotografu Vicku Vidanu koji je birao ovogodišnji postav izložbe.

"Splitska.tiramola" i ovog puta ima humanitarni karakter, jer sve fotografije koje budu odabrane za postav izložbe uz dozvolu autora prodavati će se na 19. humanitarnoj akciji "A di si ti?" udruge "MoSt", ispred HNK 14.prosinca 2019., u sklopu kojeg se već tradicionalno u mjesecu prosincu prikuplja pomoć za korisnice/ke, te za uređenje i opremanje prostora Centra za beskućnice/ke.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Grada Splita,Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Županije Splitsko-dalmatinske, a  možete je pogledati do 28. prosinca.


Popis autorica i autora:
Alojzija Peronja
Alen Marić
Antonella Radanović
Anđelika Vukas
Dora Ćurak
Eddy Meštrović
Eda Pleško
Greta Vuković
Helena Martinović
Hrvoje Jadrić
Ivana Šatara
Iva Džaja
Jakov Radić
Josipa Protić
Jure Krivić
Katarina Roso
Kristijan Vidović
Linda Žitnik
Lovre Lovrinčević
Luka Mladinić
Marin Gudelj
Maris Lukinović
Mario Mehuljić
Martina Novak
Marija Pralija
Marita Bulimbašić
Marin Gudelj
Miroslav Lelas
Mia Martina Očašić
Nikola Brizić
Paula Brčić
Petra Kakić
Roko Birimiša
Stella Matulić
Stella Roso
Tea Polić
Tino Lukač
Zvonimir Ćapin