2. koncert iz VII. ciklusa koncerata mladih glazbenika mo. VINKO LESIĆ

2. koncert iz  VII. ciklusa koncerata mladih glazbenika  mo. VINKO LESIĆ održat će se u utorak, 20.03.2018. u 19.30 sati, u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita.

Nastupaju:

Veronika Ćiković i Brin Bernatović - duo harfi (Hrvatska/Solovenija) & Paulo Rušnov - klasična harmonika (Hrvatska)

Ciklus koncerata (pokrenut 2012.) zamišljen je kao platforma putem koje se mladi glazbenici mogu predstaviti pred splitskom koncertnom publikom. Uslijed nepostojanja koncertne direkcije i cjelovito strukturirane koncertne aktivnosti u našem gradu, ovaj ciklus prerastao je u novu koncertnu sezonu koju u sedmom izdanju građanima Splita i njegovim posjetiteljima daruju partneri projekta Glazbena mladež Split i Muzej grada Splita. Program se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske te uz strukturnu podršku Grada Splita i u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita.

Vrijedne i nadarene mlade glazbenike želi se potaknuti na daljnji rad i usavršavanje pa je ciklusu dodijeljen i natjecateljski karakter. Najuspješniji mladi glazbenik sezone bit će nagrađen statuom mo. Vinko Lesić koja je rad akademskog kipara Kažimira Hraste, simboličnom novčanom nagradom i organizacijom dodatnih koncerata. Od pristiglih prijava na javni natječaj za koncertnu sezonu 2018., stručni žiri (sastavljen od poznatih splitskih umjetnika i glazbenih pedagoga) odabrao je ukupno 15 natjecatelja. Koncerti će se održavati u razdoblju od početka ožujka do kraja lipnja 2018. g. u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita. Ulaz je besplatan. Popratni materijali tiskani su na hrvatskom i engleskom jeziku.

Raspored ostalih koncerata Ciklusa:

10.04.2018.        Pobjednici prošle sezone Ciklusa

                            Valnea Vretenar – sopran

24.04.2018.        Luka Demarin - klavir

                            Branimir Norac   - klarinet                           

09.05.2018         Mate Đuzel - trombon

                            Branka Pleština Stanić - sopran

24.05.2018.        Lucija Stilinović - flauta

                            Ana Lakić - flauta

07.06.2018.        Antonija Škorput - gitara

                            Anja Papa - sopran

21.06.2018.        Noel Dožić - klasična harmonika

                            Zadarski kvartet klarineta