6. Brač Film Festival održati će se od 6. do 8. kolovoza

Brač Film Festival i ove godine otvara vrata svog ljetnog kina te zajedno sa svim zaljubljenicima u filmsku industriju, pozdravlja ljeto. Festival kojem je cilj podržati filmske debitante i sve mlade koje zanima filmska industrija, ipak će se održati i to uz suglasnost Stožera civilne zaštite SDŽ.  

6. Brač Film Festival održat će se po planu od 6. do 8. kolovoza na već poznatoj lokaciji – ljetno kino u romantičnom Supetru.
 
Festival će 6. kolovoza otvoriti otočka premijera domaćeg filma Mater, redatelja Jure Pavlovića. Radnja filma prati Jasnu koja se nakon nekoliko godina provedenih u Njemačkoj vraća u Hrvatsku kako bi se brinula o majci, koja je na umoru. Zanimljiv odnos majke (Neva Rošić) i kćeri (Daria Lorenci) debitantski je dugometražni igrani film Jure Pavlovića, kojeg bračka publika već pamti po kratkom filmu “Piknik” prikazanom na Brač Film Festivalu 2016. godine. 

 
U dugometražnom programu prikazat će se i francusko-belgijska komedija Alice i Gradonačelnik, Nicolasa Parisera, o političaru koji se istovremeno bori s egzistencijalnom, ali i krizom srednjih godina. Film je premijeru imao na prošlogodišnjem Directors' Fortnightu filmskog festivala u Cannesu.  

Iz Srbije na Brač dolazi kinohit Ajvar, nastao pod redateljskom palicom debitantice Ane Marie Rossi. Film o ljubavi ili, bolje rečeno, o tome kako preživjeti izgubljenu ljubav, donosi vrhunske izvedbe Sergeja Trifunovića i Nataše Ninković u glavnim ulogama. Bračka publika imat će ga prilike pogledati svega par dana nakon hrvatske premijere u sklopu Motovun Film Festivala.

Aduti kratkometražnog programa ove godine su filmovi Kućica, redatelja Jakova Nole, Brokula, redatelja Eliotta Fetweesa i Joseph navršava 42, redatelja Paula Mazierea. Kratki filmovi će se ove godine prikazivati po jedan prije svakog dugometražnog filma.

Iznimno ove godine, radi sigurnosti naših posjetitelja, i dječji program seli se na otvoreno, odnosno na ljetnu pozornicu iza supetarske crkve. Klinci će ove godine moći uživati u zabavnim filmskim naslovima poput avanturističke dramske priče Moje neobično ljeto s Tess, animiranog francuskog filma Putovanje jednog princa te moderne bajke Rocca mijenja svijet.

Kao savršen završetak još jedne filmske priče s otoka Brača, 8. kolovoza za supetarsku publiku nastupat će grupa Vatra, a zabava se nakon koncerta nastavlja uz DJ-a Marija Kovača koji će, uz zabavljanje publike za DJ pultom, za sve zainteresirane dan ranije organizirati i filmski pub kviz u već poznatom BFF baru, Beer Gardenu.

Svi navedeni filmski naslovi koji će se ove godine prikazivati u ljetnom kinu u sklopu festivala su debitantski filmovi te ujedno i bračke premijere. Cjelokupni program festivala kao i svi detalji dostupni su na službenoj stranici https://bracfilmfestival.hr/, kao i na društvenim mrežama Brač Film Festivala.

Zbog ograničenog broja mjesta u kinu po preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, potičemo sve zainteresirane da ulaznice nabave na vrijeme na info pointu Brač Film Festivala na supetarskoj rivi ili da iste rezerviraju putem interneta.