6. Split fotomaraton održat će se 14. rujna

U organizaciji Fotokluba Split, u subotu 14. rujna 2019. održat će se šesto izdanje fotografskog natjecanja Split fotomaraton, a start natjecanja će biti u 11 h na Prokurativama ispred kavane Bellevue.

Što je Split fotomaraton ?

Split fotomaraton je projekt kojeg su zajednički 2011. pokrenuli Udruga Klika i Fotoklub Split, a od 2017. Fotoklub Split nastavlja realizaciju projekta samostalno.

Fotomaraton je jednodnevno fotografsko natjecanje tijekom kojeg natjecatelji dobiju 12 tema unutar 6 sati, te za svaku temu fotografiraju po jednu fotografiju naglašavajući pri tom vlastititu maštovitost i kreativnost. Teme ostaju tajne sve do početka natjecanja.

Na kraju natjecanja fotografije na memorijskoj kartici moraju biti istim redosljedom kao i zadane teme. To znači da svaki natjecatelj na kraju manifestacije predaje 12 fotografija (plus startni broj koji je fotografiran na startu) i to tako da prva fotografija odgovara prvoj temi, druga fotografija drugoj temi, i tako dalje za svih 12 tema. To znači da ukoliko napravite 5 fotografija prema 1. temi, Vi od tih 5 morate odabrati jednu i ostale obrisati. Nakon toga slijedi fotografiranje za 2. temu gdje opet možete napraviti veći broj fotografija, ali na kraju odabrati samo jednu, a ostale obrisati.

Na Split fotomaratonu mogu sudjelovati svi, profesionalni i amaterski fotografi iz Hrvatske i inozemstva, a uvedena je i kategorija za natjecatelje do 18 godina.

Za sve zainteresirane, organizatori će još jednom i to u utorak, 10. rujna 2019. u 19 h, u Fotoklubu Split (Marmontova 5) predstaviti i objasniti pravila natjecanja i biti vam na raspolaganju za sva pitanja.

Prijave traju do 12.rujna.2019., a potpora za sudjelovanje iznosi 50 kn za članove Fotokluba Split, a za ostale 70 kn. Natjecanje je limitirano na 100 sudionika, a ako ostane mjesta prijaviti se možete i na sam dan natjecanja, ali tada iznos potpore organizaciji fotomaratona za sve iznosi 80 kn.

Prijavu (Ime i prezime, adresu,godinu rođenja,broj mobitela te veličinu majice) šaljete na splitfotomaraton@gmail.com. Iznos potpore organizaciji fotomaratona možete uplatiti isključivo putem Internet bankarstva ili opće uplatnice na žiro račun HR5324070001100578753(Poziv na broj primatelja upisati vaš OIB) s naznakom u opis plaćanja: Potpora organizaciji Split fotomaraton 2019. (Primatelj: Fotoklub Split, Marmontova 5, 21000 Split). Za sve koji se prijave do 8.rujna osigurana je natjecateljska majica u željenoj veličini.

17. rujna 2019. u Galeriji fotografije Fotokluba Split otvorit će se izložba fotografija nastalih na natjecanju i proglasiti će  pobjednici i uručit će im se vrijedne nagrade. Izložbu ćete moći pogledati do 23. rujna.

Pravila natjecanja možete pročitati na ovom link:http://tiny.cc/33h7bz , a popis nagrada na ovom: http://tiny.cc/o6h7bz

“Cilj manifestacije je potaknuti sve sudionike da otkriju sebi i drugima drukčiji Split, pruže kreativnu fotografsku interpretaciju kulturnog identiteta grada i otvore nove perspektive, a sve to uz dobru zabavu i laganu šetnju širim gradskim centrom. Kvalitetu programa svake godine prepoznaje sve šira publika pa se tako lokalnom stanovništvu priključuje i sve veći broj turista, a posebno nas veseli što je sve veći broj natjecatelja mlađih od 18 godina koji se natječu u posebnoj kategoriji. Fotoklub je kao i prijašnjih godina osigurao brojne zanimljive nagrade tako da sudionike osim dobre zabave, rekreativne šetnje i treniranja fotografskog oka, očekuje i slatke nagrade za uspjeh i kreativnost, a potom i izložba radova u Galeriji fotografije Fotokluba” - poručuju iz Fotokluba.

 

Sve informacije o natjecanju pratite na službenoj Facebook stranici: www.facebook.com/Split.fotomaraton2 i Instagramu: www.instagram.com/splitfotomaraton

Split fotomaraton podržavaju: Turistička zajednica grada Splita,Leventić doo,Anigota, Aviteh, DigitalFoto magazin, Yellow Store Split, Lumis, Fototeh grupa, Prizma, Foto Dalmacija, Tiskara Dvornik, Cineplexx, Karting Arena Split, FantaSTikon, Festival mediteranskog filma Split, Kinoteka Zlatna vrata, Gradska knjižnica Marko Marulić,Makro,Mint Fitness Factory, Museum of Senses Split, Robi Photo, HPD Mosor, Different Split, restorani i pizzerie: Corto Maltese freestyle food, DeBelly,Matoni, Fabrique Pub, Bepa, UJE oil bar, Artičok, Toto’s Burger Bar, Movi,Bokamorra Pizzaurant & Cocktails, konoba Laganini,ZOI,Superfood Split i Mirakul Pizza Split, te medijski pokrovitelji DalmacijaDanas, fotozine.org i split.com.hr.