60. Splitsko ljeto 'spušta zastor' na Peristilu

Po završetku koncerta Zagrebačke filharmonije na carskom trgu Peristilu u četvrtak 14. kolovoza bit će svečano zatvoreno 60. Splitsko ljeto. Festivalsku će zastavu spustiti sopranistica Valentina Fijačko, balerina Matea Milas i glumac Marko Petrić. Prije toga bit će objavljene i uručene i festivalske nagrade Judita koje tradicionalno dodijeljuje dnevni list Slobodna Dalmacija, glavni medijski pokrovitelj Splitskog ljeta.

Judite se dodjeljuju za najveća umjetnička dostignuća u dramskom i glazbenom programu festivala, a o dobitnicima ove godine odlučuju ocjenjivački sudovi koji su radili u sastavu: Tatjana Alajbeg, Kosovka Čudina i Mirko Jankov za glazbeni program, te Vlatko Perković, Nila Kuzmanić Svete i Siniša Kekez koji su odlučivali o Juditi za dramski program 60. Splitskog ljeta.

Tijekom 32 festivalska dana , od 14. srpnja do 14. kolovoza Splitsko je ljeto ponudilo 49 izvedbi opernih, dramskih, baletnih predstava, likovnih i fotografskih izložbi jednu promociju vrijednog teatrološkog izdanja – ukupno 34 različita naslova.

Po zatvaranju festivala u 23 sata van konkurencije će koncert izvesti balkanska etno-atrakcija Braća Teofilovići uz glasovitog gitaristu Miroslava Tadića.