7. Rendez-vous au cinéma u Ljetnom kinu Bačvice

Rendez-vous au cinéma filmski je program koji se u organizaciji Francuskog instituta u Hrvatskoj, Kino mreže i HAVC-a održava od 2015. godine, a u sklopu kojeg se prikazuju značajni filmove suvremene francuske kinematografije raznolikih žanrova i estetskih trendova.
 
U sklopu programa se u Ljetnom kinu Bačvice prikazuju 4 filma:
17.9. 20:30 AMELIE
Kultna francuska romantična komedija, jedan od najpoznatijih francuskih filmova svih vremena, prati introvertnu i šašavu djevojku Amélie koja je posvetila život tome da usreći druge ljude, a putem pronašla vlastitu sreću i ljubav. FIlm koji je osvojio srca milijuna gledatelja diljem svijeta nominiran je za Oscara u 5 kategorija te je osvojio brojne druge nagrade.
 
19.9. 20:30 SKAFANDER I LEPTIR
Film snimljen prema stvarnom događaju odnosno memoarima koje je napisao Jean-Dominique Bauby, glavni urednik modnog časopisa Elle. Nakon što je doživio snažan moždani udar u 43. godini, oštećenje mozga rezultiralo je potpunom paralizom tijela i za komunikaciju sa vanjskim svijetom ostavilo mu tek treptaj lijevog oka. Mukotrpno slažući slovo po slovo, Jean-Dominique koristi jedini način izražavanja koji mu preostaje i priča o svom životu.
 
26.9. 20:30 8 ŽENA
Kriminalističku komediju napete "whodunit" radnje nosi snažna ženska glumačka postava, skupno nagrađena Srebrnim medvjedom na Berlinaleu za ovaj nastup, a koju predvode glumačke dive Catherine Deneuve i Isabelle Huppert. Radnja prati obitelj koja se za vrijeme praznika okuplja u izoliranoj ladanjskoj kući, no slavlje prekida iznenadna smrt patrijarha kuće od ubodne rane. Ubojica može biti samo jedna od 8 žena koje se nalaze u kući...
 
29.9. 20:30 SUTRA
Dokumentarni film koji prikazuje alternativne i kreativne načine promatranja poljoprivrede, ekonomije, energije i obrazovanja te nudi konstruktivna rješenja za djelovanje na lokalnoj razini kako bi se napravila razlika na globalnoj razini. Dokumentarac o ekološkoj krizi napravljen u optimističnom tonu predstavlja svojevrsni početak pokreta koji nastoji potaknuti lokalne zajednice diljem svijeta da promijene način života za dobrobit našeg planeta.
Ulaznice su dostupne online na www.kinomediteran.hr i na blagajni, svaki dan, sat vremena prije projekcije.