Arsen Dalibaltayan pobjednik 8. Ciklusa Lesić

Na ovogodišnjem 8. Ciklusu mladih glazbenika mo. Vinko Lesić nastupilo je ukupno 28 mladih glazbenika . U radu Žirija pod predsjedanjem dr. sc. Mirjane Siriščević, sudjelovali su brojni poznati splitski umjetnici i profesori. Nakon što su prebrojani svi glasovi žirija, sukladno bodovnom rasporedu dodijeljene su sljedeće nagrade;

I. Nagradom te naslovom pobjednikom VIII. Ciklusa mladih glazbenika mo. Vinko Lesić nagrađen je: Arsen Dalibaltayan, klavir

Iznimno II. Nagradom nagrađena je Elena Vergaš, violina

Pobjednik sezone Arsen Dalibaltayan bit će nagrađen statuom mo. Vinko Lesić, koja je rad akademskog kipara Kažimira Hraste, što je simbolička potvrda priznanja struke i afirmacije glazbenika u javnosti. Drugonagrađenoj Eleni Vergaš biti će uručena posebna diploma VIII. Ciklusa Lesić. Također, za Pobjednika i drugonagrađenu predviđena je zajednička nagrada u vidu koncerta u suradnji Glazbene mladeži Split i Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu u programu 65. Splitskog ljeta - 04.08.2019.

Žiri je izdvojio i posebno pohvalio sljedeće mlade glazbenike;

1. Franjo Bilić, čembalo ( prvi čembalista na natjecanju),

2. Duo Stela Ivanišević i Severin Filipović, mandolina i klavir,

3. Diego Vitasović, harmonika,

4. Marija Lalović, violina.

Posebna diploma kao najboljem korepetitoru dodijeljena je Zoranu Veliću mladom profesoru klavira koja je u svojstvu korepetitora pratio više glazbenika tijekom ciklusa.

Iznimno, umjesto predviđene novčane nagrade Žiri je odlučio posebnu nagradu u vidu sudjelovanja na Majstorskom tečaju vokalne tehnike naše proslavljene mezzosopranistice Renate Pokupić, dodijeliti kao poticaj na daljnje usavršavanje mladom glazbeniku Marinu Vitasu. Posebna je zanimljivost da je Marin bio prvi kontratenor koji je nastupio u Splitu te održao svoj solistički koncert.