''Artists Speed Dating'' u sklopu 39. Splitskog salona

Projekt „Artists Speed Dating“ autorice Martine Miholić održati će se u subotu (21.11.) s početkom u 11 sati u Caffe-baru Galerija (Galerija umjetnina, Ulica kralja Tomislava 15, Split). 

O projektu:

„Artists Speed Dating“ kolaborativan je projekt koji će okupiti umjetnike iz različitih umjetničkih disciplina, građane i posjetitelje u popularnoj brzinskoj formi originalno predviđenoj za upoznavanje ljubavnika ili partnera. Zadana forma predviđa pet do deset minuta razgovora, unutar kojih će posjetitelji imati priliku upoznati s vizualnim umjetnicima uglavnom iz lokalne sredine. Po isteku zadanog vremena, sudionik/ca prelazi za drugi stol kako bi upoznao/la sljedećeg umjetnika/cu.

Cilj projekta je, kroz neposredan kontakt, približiti suvremene umjetničke prakse građanima te ih upoznavanjem s kulturnim, umjetničkim a nerijetko vezano i političkim idejama koje dolaze iz njihovih sredina.

Projekt je inspiriran procesom komunikacije i upoznavanja, međusobnog prepoznavanja i vlastitog prezentiranja u kontekstu današnjeg multikulturalnog okružja, odnosno aparatom za brzo kodificiranje, koji funkcionira po unaprijed kreiranom generiranom setu eliminarnih pitanja, za posuđivanje i procjenjivanje drugoga, te predstavljanje samoga sebe.

Gostujući umjetnici:

Duška Boban, Ana Marija Botteri Peruzović, Hrvoje Cokarić, Luka Duplančić, Alemka Đivoje, Ante Kuštre, Dijana Iva Sesartić, Darko Škrobonja, Vice Tomasović, Tina Vukasović

O voditeljici projekta:

Martina Miholić rođena je 1981. u Zagrebu. Godine 2004. diplomirala je na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, a 2011. je magistrirala na koledžu Central Saint Martins College of Art and Design u Londonu. Od 2006. godine djeluje unutar umjetničkog kolektiva Projekt 6. Iste godine postaje umjetnička ravnateljica Međunarodnog festivala studentskog kazališta i multimedije Test! kojeg vodi od 2010. do 2012. godine unutar udruge ULAZ. U kolaboraciji s Veleposlanstvom RH u Londonu provodi projekt 'Export - Import'. Trenutačno radi kao voditeljica Galerije Prsten i Galerije PM u HDLU – Zagreb.