Čak 12 predstava na 34. Marulićevim danima

Kazališni festival 34. Marulićevi dani bit će svečano otvoren u nedjelju 21. 4. na sceni HNK Split. U konkurenciji za festivalske nagrade bit će izvedeno 11 predstava po izboru ovogodišnje izbornice Jelene Kovačić, a jedna će predstava biti izvedena van konkurencije posljednjeg festivalskog dana. U godini 500. obljetnice smrti oca hrvatske književnosti Marka Marulića, i popratni festivalski program bit će izuzetno bogat i raznovrstan.

PROGRAM 20. - 21. 4.
Program započinje već 20. 4. izvedbom dvaju autorskih projekata: s početkom u 18 sati na sceni GKM Split UO  Punctum, UO T25 i KunstTeatar izvest će Možeš biti sve što želiš Ivane Vuković, a u 20 sati u HNK Split je Euforija Ksenije Zec u produkciji ZKM-a. 
U nedjelju, 21. 4., uz svečanost otvorenja Festivala, bit će dodijeljene nagrade Marin Držić za novi dramski tekst Ministarstva kulture i medija, nakon čega će dramski ansambl HNK Split izvesti predstavu Crvena voda  po romanu Jurice Pavičića, a u režiji Ivice Buljana. 

PROGRAM 22. - 25. 4.

Sve do 29. 4. slijedi bogat dramski program: Maske autora, redatelja i izvođača Dražena Šivaka, koprodukcija Umjetničke organizacije Grupa i Dubrovačkih ljetnih igara, u suradnji sa Scenom Ribnjak i Teatrom Exit (22. 4. u GKM Split); Slučaj vlastite pogibelji Kristiana Novaka u režiji Ivana Plazibata i izvedbi HNK u Varaždinu (23. 4. u HNK Split); predstava Cure redateljice i dramaturginje Tjaše Črnigoj, koprodukcija Umjetničke organizacije Kolektiv Igralke, HNK-a Ivana pl. Zajca i Zavoda VIDNE uz partnerstvo Slovenskog mladinskog gledališča i MASKA Ljubljana (24. 4. u HNK Split); autorski projekt Tomislava Šobana Zbilja u izvedbi HNK u Zagrebu (25. travnja na sceni GKL Split).

PROGRAM 26 - 29. 4.

Iz Argentine dolazi Bilo bi šteta da biljke krepaju Ivora Martinića u produkciji teatra Apacheta Sala/Estudio (26. 4. u GKL Split). Riječko HNK Ivana pl. Zajca dolazi s dramatizacijom knjige Mani Gotovac Rastanci u režiji Anastasije Jankovske (26. 4. u HNK Split). U splitskom hotelu Bellevue 27. 4. u produkciji Eurokaza u suradnji sa Srpskim narodnim vijećem i Hrvatskim inženjerskim savezom bit će izvedena predstava Simfonije / Turpituda u režiji i dramatizaciji Rajne Racz, a posljednja predstava u natjecateljskom programu bit će dramska predstava DK "Gavella" iz Zagreba Moji tužni monstrumi Mate Matišića u režiji Vite Taufera (HNK Split, 28. 4.). Festival završava 29. travnja dodjelom nagrada i izvedbom predstave beogradskog Narodnog pozorišta Uspavanka za Aleksiju Rajčić Đorđa Kostića u režiji Juga Đorđevića (van konkurencije).

POPRATNI PROGRAM

Popratni program 34. Marulićevih dana u godini 500. obljetnice smrti oca hrvatske književnosti bogatiji je nego ikad prije – očekuju vas edukativne šetnje za djecu, različiti znanstveni i književni programi, druženja s piscima, čitanje prvonagrađenog dramskog teksta na natječaju "Marin Držić",  tradicionalna manifestacija „Ča, more, judi“ na Šolti...

Cjeloviti raspored svih izvedbi i detalje popratnog programa pronađite na linku.