Cirkuska predstava Contra engleske umjetnice Laure Murphy u Domu mladih

Suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 kroz provedbu CircusNext PLaTFoRM projekta sufinanciranog sredstivama Kreativne Europe u HALU 100, rezidencijski centar za suvremeni cirkus, od 17. do 25. srpnja 2018. godine dovodi englesku cirkusku umjetnicu Lauru Murphy.
 

Laura Murphy laureatkinja je zadnje edicije CircusNext projekta, projekta identifikacije i financijske, rezidencijske, prezentacijske i administracijske potpore neafirmiranih suvremenih cirkuskih autora iz Europe kroz platformu 18 organizacija iz 12 europskih zemalja.

U nedjelju, 22. srpnja u 21:00 u Amfiteatru Doma mladih Laura će izvesti polusatnu work-in-progress prezentaciju predstave „Contra“. 

Predstava Contra je "feministička suvremena cirkuska komedija". Koristeći cirkusko uže, vlastito tijelo i tekst Laura daje novi pogled na biblijske priče i biologiju ljudskog tijela stavljajući svoje vlastito golo tijelo u fokus istraživanja. Pričajući o feminističkim dlakama i općem interesu za njih, razgovorima o lezbijskom seksu za obiteljskim stolom nedjeljom... Laura na duhoviti, inteligentni i beskompromisni način ispituje osobno, društveno i povijesno zanimanje za žensko tijelo. Contra istražuje koja je pozicija ženskog tijela, kako su nas učili da ga doživljavamo i tko polaže pravo na njega. Nakon prezentacije uslijediti će razgovor umjetnice s zainteresiranom publikom. Na ovaj način publika daje feedback umjetnici i pomaže joj u daljnjem radu na produkciji predstave koja će svoju premijeru imati 2019. godine.

Laura Murphy (Bristol, UK) samouka je cirkuska umjetnica (vertikalno uže) sa zanimljivom kombinacijom formalnog obrazovanja u suvremenom plesu, glazbi, live artu i društveno angažiranom performansu. Svoje kazališno, filmsko i performersko iskustvo kombinira s akademskim i trenutno dovršava doktorat na temu korištenja cirkuskih zračnih vještina u društveno angažiranom i kritičkom izvedbenom radu.

Predstava sadrži prizore golotinje i ne preporučuje se publici mlađoj od 14 godina.

Ulaz je besplatan!