Desete Ljetne čari klasične glazbe

Jubilarne, desete Ljetne čari klasične glazbe dugogodišnji su ljetni festival splitske glazbene mladeži koji je postepeno prerastao u važan kulturni događaj u gradu Splitu. Želja nam je bila upotpuniti koncertnu i kulturnu ponudu grada Splita u ljetnim mjesecima te građanima i njihovim gostima pružiti vrhunske glazbene doživljaje u ambijentalnim prostorima u srcu Splita.         
Festival ne bi postojao bez suradnje Glazbene mladeži Split, Turističke zajednice grada Splita  i Muzeja grada Splita.
Ovog ljeta očekuje nas šest koncerata u podrumima Dioklecijanove palače, a tri u Gotičkoj dvorani MGS.

25.6.2021. u 18 h – DIPLOMSKI KONCERT – Daniel Hrgar – klarinet, Vesna Podrug – klavirska pratnja (Gotička dvorana MGS) 
U jubilarnom 10. izdanju Ljetnih čari klasične glazbe, Glazbena mladež Split daje priliku studentima Umjetničke akademije u Split za javni diplomski koncert. U suradnji sa Muzejom grada Splita, diplomski koncerti će se održavati u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita.
 
8.7.2021. u 20 h– Omiški barokni ansambl uz gošću Evgeniu Epshtein (podrumi) 
Skupivši se s raznih strana svijeta, članice ansambla odlučile su udružiti i ispreplesti glazbena iskustva u jednostavan i savršen glazbeni izražaj baroka. Potaknute idejama baroknih skladatelja spremne su njegovati naročito hrvatsku baroknu glazbenu baštinu, prema potrebi povećavajući ili smanjujući sastav trija. Tako ovaj put nastupaju uz gošću, Evgeniu Epshtein, svjetski poznatu violinisticu
 
9.7.2021. u 20 h - Koncert mladih glazbenika UMAS-a: Lorena Dokša (klarinet), Maja Tomašević (flauta), Ana Malovan (sopran) uz gosta: Ivan Malovan (tenor)
(Gotička dvorana MGS) 
U svojoj primarnoj zadaći, Glazbena mladež Split, u suradnji sa Muzejom grada Splita, podržava mlade glazbenike Splita u njihovoj koncertnoj djelatnosti. Na ovom koncertu nastupa troje studenata Umjetničke akademije u Splitu uz gosta.
 
 12.7.2021. u 20 h – DIPLOMSKI KONCERT - Toska Lumezi – flauta,  Marina Ivanova, klavirska pratnja (Gotička dvorana MGS)
 U jubilarnom 10. izdanju Ljetnih čari klasične glazbe, Glazbena mladež Split daje priliku studentima Umjetničke akademije u Split za javni diplomski koncert. U suradnji sa Muzejom grada Splita, diplomski koncerti će se održavati u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita.
 
15.7.2021. u 20 h – Kvartet flauta Image (podrumi)
 Kvartet djeluje od 2013. godine kada je prvi put nastupio u okviru festivala komorne glazbe u Splitu u organizaciji udruge MAG i od tada su održale niz zapaženih samostalnih koncerta. Image čine sjajne flautistice Marija Bašić Markotić, Mila Lapov, Ana Vrvilo te Antonia Mikas, koje su pripremile raznolik program napisan ili obrađen za kvartet flauta
 
22.7.2021. u 20 h – Kvartet saksofona ENDEM (podrumi)
 Kvartet je osnovan 2015. kao Kvartet saksofona Umjetničke akademije u Splitu, a u ovom sastavu djeluju od 2017. Godine 2018. mijenjaju ime u ENDeM kvartet.
Prvi nastup kvartet je zabilježio u Splitu u srpnju 2015. u sklopu ciklusa Čari klasične glazbe u Podrumima. Od tada su ostvarili brojne nastupe i sudjelovali na raznim manifestacijama od čega se posebno ističu Svjetski kongres saksofonista i Izlog suvremenog zvuka u Zagrebu te Dani nove glazbe i Ciklus mladih glazbenika mo. Vinko Lesić u Splitu.

12.8.2021. u 20 h –  Kvartet rogova (podrumi)
 Kvartet rogova zanimljiv je ansambl kojeg splitska publika nije imala priliku često čuti. Kvartet donosi bogat program sastavljen od umjetničke i filmske glazbe te polki, priređenih za ovaj ansambl.
 
16.8.2021. u 20 h – Trio LUR – promocija CD-a „Cor mundum“ (podrumi)
 Kao rezultat svog desetogodišnjeg rada, trio 'Lur' kojeg čine nagrađivane akademske glazbenice, Lucija Rašeljka Petrač (flauta), Ursa Ljuban (orgulje) i Rea Alaburić (sopran), pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH i uz potporu izdavačke kuće Cantus, upravo je objavio svoj prvi album 'Cor mundum' na kojemu se nalaze izabrana djela hrvatskih skladatelja, djela pisana isključivo za ovaj sastav te nekoliko poznatih skladbi stranih autora.
Ovaj trio jedan je od najaktivnijih komornih sastava mlađe generacije glazbenika, koji iza sebe ima bogato iskustvo koncerata u domovini i inozemstvu