Fantasy kao izraz karaktera i osobnosti

Sinoć u 19h u prostorima Gradske knjižnice Marka Marulića otvorena je vilenjačka izložba pod nazivom Path of the Old Ways, mlade umjetnice Mie Šerić. Njena inspiracija potječe iz misterija i promjena prirode, skrivenih formi i detalja vidljivih i nevidljivih dimenzija, vječnih prastarih šuma i šaputanja vjetra. "AELIN LAER" je brend stvoren 2007.godine koji obuhvaća sav kreativni izražaj mlade umjetnice. Sam naziv brenda u prijevodu znači "pjesma voda" i obuhvaća umjetnost inspiriranu keltskim, druidskim i fantasy stilom.

Za sve što stvara, Mia inspiraciju nalazi u starim učenjima i religiji prirode, druidizmu, keltskoj mitologijii, misterijama - za čije je poznavanje zahvalna svojim učiteljima koji su joj za vrijeme teške bolesti otvorili vrata novom svijetu. Tri osobe imale su veliku ulogu u njenom stvaralaštvu -u Atelieru Lumezi u Zagrebu izučila je tradicionalno srebrnarstvo, kod Lazera Lumezia, poznatog umjetnika, kristaloterapiju te rad s kamenjem kod Williama Trakheya (Irska) i Osmana Hasanpašića (Hrvatska) u sklopu Hupeda (2004. i 2010. godine).

 Mia je održala više javih izložbi i to u Dioklecijanovim podrumima u Splitu (2009.godine), Francuskoj alijansi u Splitu (2010.godine), kao i ove godine u Gradskoj knjižnici Marka Marulića te još nekolicinu projekata od kojih su neki internacionalnog karaktera. Dvije slike su joj odabrane za prezentaciju u američkom projektu Bridging Heaven and Earth te su iste objavljene u monografiji.

Njena fantasy umjetnost postala je njen karakter i osobnost. U svom umjetničkom izražaju teži prikazivanju osobne fascinacije na platno, a ujedno i ručnim radovima od srebra, kristala i raznih vrijednih materijala.

 Izložba je otvorena do 20. kolovoza, ranijih godina privukla je ljude različitih ukusa, nadamo se da će tako biti i ove godine. Mlada umjetnica kojoj su tek 22 godine stvorila je prepoznatljiv brend kojem je i sama odana, zato ćete je lako prepoznati na ulici.