FMFS: Šarmantni turski "Leptiri, mediteranska komedija "Pusti Dobre, pusti" i repriza "Biciklista"

​Redatelj Tolga Karaçelik i glavna glumica Tugce Altug stigli su u Split kako bi  večeras u ljetnom kinu Bačvice u sklopu Festivala mediteranskog filma premijerno u Hrvatskoj predstavili svoj šarmantni hit film "Leptiri". Odlična gluma i jedinstvena kombinacija komedije i drame osigurala je ovom turskom filmu glavnu nagradu na Sundanceu, a prikazan je i u programu Voices Rotterdam Film Festivala. Karaçelik je najmlađi redatelj koji je osvojio "Zlatnu naranču", prestižnu nagradu Turskog film festivala, specifičan je po stilu, te ga se smatra filmašem od kojeg se i u budućnosti puno očekuje.
 
Večerašnja "Ješka" je "U plavetnilo" kratki film Antonete Alamat Kusijanović koja je nedavno u Cannesu saznala da će joj slijedeći projekt koproducirati slavni Martin Scorsese. FMFS će se pridružiti obilježavanju povratka javne skulpture "Plavo stablo" Vaska Lipovca na splitske ulice, na način da će se na Bačvicama večeras ponovno prikazati i animirani film "Biciklisti" u kojem je Veljko Popović oživio likove ovog omiljenog umjetnika.

Druga današnja premijera je mediteranska komedija "Pusti Dobre, pusti" redateljice Vlatke Vorkapić, najpoznatije po kino hitu "Sonja i bik", koja se prikazuje u kinoteci Zlatna vrata od 19 sati. Prethodit će joj "Ješka" Marka Višnjića "Nice and Cosy", te još jedan film srednjeg metra "Kamo idemo" redateljice Lidije Špegar.


Ljetno kino Bačvice od 21:30:
"U plavetnilo" (22 min)
"Biciklisti" (7 min)
"Leptiri" (114 min)

Kinoteka Zlatna vrata od 19:00:
"Nice and Cosy" (12 min)
"Kamo idemo" (50 min)
"Pusti Dobre, pusti" (56 min)