Fotoklub Split: ''Zeleno. Održivo. Ostvarivo!'' - otvorenje izložbe i proglašenje pobjednika

Otvorenje izložbe finalista foto natječaja ¨Zeleno. Održivo. Ostvarivo!¨  u organizaciji Fotokluba Split i VSB Obnovljiva Energija Hrvatske održat će se: 25. lipnja 2024. u Galeriji fotografije Fotokluba Split s početkom u 20 sati.

Cilj foto natječaja “Zeleno. Održivo. Ostvarivo!” bio je da fotografi/kinje pruže autorsku interpretaciju teme zaštite okoliša, bioraznolikosti i prirodne ravnoteže, održivog razvoja i zelene tranzicije. Ukupno se prijavilo 55 autora/ica iz cijele Hrvatske s 275 fotografija. Tročlani žiri činili su Ana Žanko, kustosica i predsjednica Fotokluba Split, Stipe Božić, alpinist, putopisac, fotograf i počasni član Fotokluba Split te Elizabeta Ćormehić, projektna menadžerica i predstavnica društva VSB Obnovljiva Energija Hrvatske. Za tri prva mjesta, društvo VSB Obnovljiva Energija Hrvatska osiguralo je i novčane nagrade – 500,00 EUR za osvojeno prvo mjesto, 300,00 EUR za osvojeno drugo mjesto i 150,00 EUR za osvojeno treće mjesto.

Fotoklub Split osnovan je 1911. godine i spada među najstarije udruge građana na području grada Splita i Dalmacije. Udruga je od Drugog svjetskog rata naovamo osposobila čitave generacije mladića i djevojaka za bavljenje fotografijom i usvajanje sofisticiranih fotografskih tehnika. Zbog svojeg kontinuiranog uspješnog rada Galerija fotografije i Fotoklub Split 2014. godine trajno su zaštićeni kao kulturno dobro pri Registru kulturnih dobara Ministarstva kulture i medija.

VSB Obnovljiva Energija Hrvatska, društvo smješteno u Zagrebu, djeluje kao voditelj razvoja projekata za projekte vjetroelektrana i solarnih elektrana na hrvatskom tržištu od 2018. godine. U vlaništvu je VSB Grupe, sa sjedištem u Dresdenu, Njemačkoj, koja je uspješna paneuropska korporacija na području obnovljive energije.