Gordan Tudor i Mislav Režić večeras zatvaraju 13. MAGfestival

Splitska publika imala je priliku uživati u pravoj komornoj poslastici mladog Tria Kamov (Anton Kyrylov - violina, Giovanni Genovese - violončelo Juraj Marko Žerovnik - klavir) koji je izveo Trio Bruna Bjelinskog i skladbe Mozart-Adagio Arvo Pärta i Klavirski trio br. 1 op. 8 u H-duru Johannesa Brahmsa.

13. MAGfestival zatvara se večeras koncertom  u svečanoj dvorani Hrvatskog doma s početkom u 20:00 sati na kojem će nastupiti splitskoj publici poznati umjetnici, Gordan Tudor (saksofon) i Mislav Režić (gitara) koji su udružili snage kao novooformljenom duo.

Gordan Tudor jedan je od vodećih glazbenika svoje generacije, aktivan kao solist, skladatelj, komorni glazbenik i pedagog. Trenutno vodi međunarodnu klasu saksofona na Umjetničkoj akademiji u Splitu (UMAS) te je umjetnički voditelj ansambla za suvremenu glazbu S/UMAS kojeg je osnovao pri Umjetničkoj akademiji u Splitu. Često nastupa kao solist ili u sastavima i održava majstorske seminare u Hrvatskoj i inozemstvu.

Mislav Režić jedan je od vodećih hrvatskih gitarista koji vodi veoma aktivnu međunarodnu karijeru kao solist, član komornih sastava i predavač. Osim što kao solist i s orkestrima nastupa diljem Europe, surađuje i s brojnim umjetnicima. Umjetnički je voditelj festivala “Glazbene večeri kod sv. Jeronima”.

U sklopu raznolikog programa na kojem će se naći i skladbe popularnog benda Radiohead izvest će se čak dvije hrvatske skladbe, DD (dominisa doubletime) Mirele Ivičević i Hunter’s Moon Ivana Božičevića. Hunter's Moon skladba je koja napisana za sopran saksofon, električnu gitaru i traku te je ovo prvi put da će se u sklopu MAGfestivala pojaviti i električna gitara na repertoaru.

Ulaznice za koncert Gordana Tudora i Mislava Režića mogu se kupiti online preko sustava Adriaticket: https://shop.adriaticket.com/event-details/1821/gordan-tudor--mislav-rezic i na prodajnim mjestima Tisak Media Split (Vukovarska 207 Split) i Dancing Bear (Dioklecijanova 6 Split). Ulaznice će se moći kupiti i u Hrvatskom domu sat vremena prije početka koncerta.

Organizator 13. MAGfestivala je Udruga MAG, a suorganizator je Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Split. Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Turističke zajednica Grada Splita.