Gudački kvartet Adastra otvara 13. MAGfestival

13. MAGfestival, međunarodni festival komorne glazbe otvara Gudački kvartet Adastra (koji je osnovan 2013. godine u Strasbourgu) ,25. kolovoza u Hrvatskom domu Split s početkom u 19:00 sati.

Kvartet Adastra slovi kao jedan od najboljih europskih mladih ansambala koji je redovito pozivan na međunarodne festivale. Sam kvartet osvojio je brojne nagrade, a članovi kvarteta imali su prilike raditi s brojnim renomiranim kvartetima poput Debussy kvartetom i Alban Berg kvartetom.

Na prvom od pet koncerata ovogodišnjeg 13. MAGfestivala, splitskoj publici će se po prvi put predstaviti s atraktivnom programom „Around the Americas“ provodeći publiku diljem Amerike.

Koncert će započeti skladbom Antonína Dvořák koji je svoj 12. kvartet u F-duru nazvao „Američki“, a nastavit će se Adagiom za gudače Samuela Barbera te Gudačkim kvartetom Philippa Glassa. Put Amerikom završit će na samom jugu i to izabranim skladbama Astora Piazzolle.

Ulaznice za 13. MAGfestival mogu se kupiti online preko sustava Adriaticket: https://shop.adriaticket.com/event-details/1816/13-magfestival i na prodajnim mjestima Tisak Media Split (Vukovarska 207 Split) i Dancing Bear (Dioklecijanova 6 Split). 

Ulaznice će se moći kupiti i u Hrvatskom domu sat vremena prije početka koncerta.

 

Organizator 13. MAGfestivala je Udruga MAG, a suorganizator je Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Split. Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Turističke zajednica Grada Splita.